Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
x

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ 156 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την παραλαβή των 156 μονάδων στέγασης ο Γιώργος Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την πολωνική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία.

Παρελήφθησαν σήμερα στο Στρατόπεδο Αυλώνα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart, 156 Μονάδες Στέγασης Προσφύγων (RHUs-Refugee Housing Units), που παραχωρούνται στην Ελλάδα από την Πολωνία.

«Παραλάβαμε σήμερα 156 μονάδες για στέγαση, για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Χαιρετίζω και ευχαριστώ την Πολωνία για αυτήν της την απόφαση, για αυτήν της την πρωτοβουλία. Eκτιμούμε αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης. Μπορεί να μην έχουμε πάντα συγκλίνουσες απόψεις για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης. Αλλά τελικά, νομίζω, αυτό το οποίο προέχει είναι ότι η Ευρώπη λειτουργεί μαζί στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η πολωνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, απαντώντας στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, πήρε τον Ιούλιο μια γρήγορη απόφαση για την αγορά 156 κινητών μονάδων στέγασης για τις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα. Είναι η συνεισφορά της Πολωνίας και η συμμετοχή της στις δράσεις και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για εμάς, είναι πάνω από όλα μια χειρονομία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. Κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα στην μεταναστευτική κρίση. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ελληνικές αρχές, και προσωπικά τον Υπουργό κ. Κουμουτσάκο και τα στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και των υπηρεσιών του, καθώς και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τη συνεργασία και την καλοσύνη τους σε κάθε στάδιο υλοποίησης αυτής της δράσης. Χαίρομαι που από κοινού καταφέραμε να την υλοποιήσουμε και ελπίζω, ότι δεν θα είναι η τελευταία», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Lompart.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ