Skip to main content

Η πραγματική αιτία του προληπτικού μίνι - μνημονίου

Η συστηματική διαστρέβλωση στη Θράκη από ανθρώπους του Ερντογάν, η αιτία του μίνι-μνημονίου και οι αρχαίες ρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλη η ιστορία με το τρίτο Μνημόνιο και το συναπτόμενο τέταρτο προληπτικό μίνι-Μνημόνιο προέρχεται από το γεγονός ότι δεν θέλει η κυβέρνηση να περιορίσει τα προκλητικά προνόμια των κολλητών της στις ΔΕΚΟ και σε ανενεργούς Οργανισμούς του Δημοσίου.

Αποτελούν τον πυρήνα των ψηφοφόρων της κυβέρνησης. Κι αυτή, οδηγείται επανειλημμένα σε αύξηση των φόρων, που δεν πρόκειται να αποδώσουν [ου λάβεις παρά του μη έχοντος], αλλά τσακίζουν τον λαό. Οι προηγούμενοι ήθελαν εξορθολογισμό του Δημοσίου, αλλά δεν μπορούσαν επειδή δεν τους άφηνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος μπορεί, αλλά δεν θέλει. Ώσπου να βρούμε κυβέρνηση που να θέλει αλλά και να μπορεί… ζήτω που καήκαμε!

Η εκφορά από τον Παυλόπουλο της αρχαίας ρήσης «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», εκλήφθηκε πως το χρήμα είναι χρήσιμο όταν υπηρετεί τον άνθρωπο. Δεν ξέρω ποια είναι η κλασική παιδεία του Παυλόπουλου (δεν μου έχει δώσει την αίσθηση ότι είναι επαρκής, ιδιαίτερα όταν είχε πει πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τους λαθρομετανάστες που μας προτίμησαν), αλλά στην περίπτωσή μας, ο Πρωταγόρας με τον όρο «χρήματα» εννοούσε τα «πράγματα» και όχι το νόμισμα. Πολύ αργότερα το «χρήμα = πράγμα» ταυτίστηκε με το νόμισμα.

Η προσπάθεια της Νέας Τάξης να δημιουργήσει καταστάσεις εντάσεων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, με την εισβολή λαθρομεταναστών και προσφύγων, προς διάλυση της συνοχής των λαών, αλλά και για επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, φαίνεται πως έχει επιτυχίες.

Όσο οι λαθρομετανάστες ήσαν λίγοι σε αριθμό, είχαν την ευνοϊκή μεταχείριση ή έστω την ανοχή της κοινωνίας. Όσο όμως πληθαίνουν και αποκτούν ισχύ, εντέχνως καθοδηγούμενοι αρχίζουν να επιχειρούν την επιβολή του δικού τους τρόπου ζωής και φυσικά, όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση. Οι εθνοτικές συγκρούσεις αρχίζουν, με την δυναμική επανεμφάνιση ακροδεξιών κομμάτων. Όπως τα σχεδίασαν οι Νεοταξίτες.

Πιο άθλιοι δεν γίνεται... Συστηματική και πλήρης διαστρέβλωση των γεγονότων στην Θράκη, από ανθρώπους του Ερντογάν. Συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα ανακηρυχθεί πιο άθλιος, για να κερδίσει την εύνοια του σουλτάνου, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.

O βουλευτής Τσανάκκαλε και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ, Μπουλέντ Τουράν, κατήγγειλε με σκληρή γλώσσα τις πρακτικές του ελληνικού κράτους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και ζήτησε να περατωθούν οι φασιστικές πρακτικές. Απαίτησε μάλιστα από την Ελλάδα, να… μιμηθεί την Τουρκία στην προστασία των μειονοτήτων!

Ακριβά κοστίζουν οι συναντήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο στο Χίλτον αντί των υπουργείων. Μόνο η ενοικίαση μιας αίθουσας συνεδριάσεων στο «Hilton», ανέρχεται σε 2.000 ευρώ ημερησίως… Κοστίζουν στον ελληνική λαό τα φτηνιάρικα τεχνάσματα της κυβέρνησης. Δεν θέλουν τους ελεγκτές στα υπουργεία, επειδή εκεί πήγαινε η Τρόικα. Ενώ οι καινούργιοι δεν είναι Τρόικα, αλλά Κουαρτέτο! Ποιο γκλάμουρ…

Μετά τη φωτιά στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη (160 ετών), πυρκαγιά ξέσπασε και στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Επαναλαμβανόμενα γεγονότα αποτελούν σύμπτωση;