Skip to main content

Η Premier Capital αναλαμβάνει τα McDonald's στη Ρουμανία

Η McDonald's στη Ρουμανία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της Premier Capital ένα δίκτυο 67 εστιατορίων σε 21 πόλεις με μια ομάδα 4.000 εργαζομένων.

Το Developmental Licence της McDonald's για τη Ρουμανία αναλαμβάνει η Premier Capital plc, η εταιρεία που έχει αναλάβει το δίκτυο καταστημάτων McDonald's για τη Μάλτα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Ελλάδα. 

Η McDonald's στη Ρουμανία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας ένα δίκτυο 67 εστιατορίων σε 21 πόλεις με μια ομάδα 4.000 εργαζομένων.

Η McDonald's ξεκίνησε στην αγορά της Ρουμανίας το 1995 και μέσω των εστιατορίων της εξυπηρετεί περισσότερους από 65 εκατομμύρια πελάτες κάθε χρόνο – 180.000 πελάτες επισκέπτονται καθημερινά τα εστιατόρια της αλυσίδας και τα 19 McCafes. Μόνο στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι λειτουργούν 32 εστιατόρια. Το 2015, η McDonald's αναδείχθηκε καλύτερος εργοδότης στη Ρουμανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από την AON Hewitt.

Με την προσθήκη της Ρουμανίας στο δίκτυο διαχείρισής της, η Premier Capital γίνεται Developmental Licencee σε έξι αγορές και λειτουργεί 131 εστιατόρια που εξυπηρετούν σχεδόν 100 εκατομμύρια πελάτες το χρόνο. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ανέρχεται πλέον σε 6.800 ανθρώπους.

«Η Premier Capital είναι πολύ ευτυχής που καλωσορίζει τη διοικητική ομάδα και το προσωπικό της McDonald's Ρουμανίας, στη συνεχώς διευρυνόμενη οικογένειά της», δηλώνει ο πρόεδρος της Premier Capital Melo Hili. «Είναι συναρπαστικές στιγμές για εμάς, και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τη δραστηριότητά μας στη Ρουμανία. Η Premier Capital έχει να επιδείξει μια μακρά πορεία 20 χρόνων διεθνούς δραστηριοποίησης και επενδυτικής εμπειρίας και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησης στη ρουμανική αγορά καθώς και στην ανάπτυξη των ανθρώπων της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier Capital Victor Tedesco προσθέτει: «Με πληθυσμό 20 εκατομμυρίων, η Ρουμανία έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Μια έκτη αγορά επιτρέπει στην εταιρία μας να αναδείξει περισσότερες συνέργειες και ευκαιρίες συνεργασιών μέσα στο δίκτυο διαχείρισής μας. Προτεραιότητά μας είναι να διευρύνουμε την παρουσία μας σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, με το άνοιγμα νέων εστιατορίων μέσα στο έτος. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για τον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας των πελατών στα εστιατόριά μας και θα διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας θα έχουν συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη».