Skip to main content

Η προεκλογική περιοδεία του Τάσιου στη Χαλκιδική σε αριθμούς

Ποιες είναι οι επτά δεσμεύσεις του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία προς του πολίτες της Χαλκιδικής - Θα βρεθεί απόψε στη Γαλάτιστα

Ογδόντα χωριά, 2.000 χλμ. και «αμέτρητη υποστήριξη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετρά ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος, λίγο πριν από την εκπνοή της προεκλογικής του περιοδείας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το τελευταίο διήμερο πριν από τις εκλογές θα καλυφθεί η εναπομείνασα απόσταση από τον τελικό στόχο, «που δεν είναι άλλος από την παρουσία του κ. Τάσιου και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Χαλκιδικής, όπου τα προβλήματα δεν περιμένουν».

«Ανάγκες σε υποδομές, βελτίωση του οδικού δικτύου, λύσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα που ταλανίζεται από την αδυναμία του ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, από τις χαμηλές τιμές των προς διάθεση προϊόντων, αλλά και από την υψηλή φορολογία, επείγουσα αντιμετώπιση ζητημάτων άρδευσης και ύδρευσης με τη δημιουργία φραγμάτων, αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και μια σειρά άλλων ζητημάτων προέκυψαν κατά την προεκλογική περιοδεία του κ. Τάσιου, που είχε ως στόχο, πέρα από τη γνωριμία με όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της Χαλκιδικής, την πλήρη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός, ενόψει της επόμενης μέρας», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι αγωνίες του κόσμου της Χαλκιδικής έρχονται να "κουμπώσουν" στις 7 δεσμεύσεις του κ. Τάσιου για την περιοχή:   

1.Την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, ώστε να δημιουργηθούν λεωφόροι τουρισμού και εμπορίου και να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλο το νομό, ώστε κανένας Χαλκιδικιώτης να μη νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας.  
2.Την άμεση ολοκλήρωση του φράγματος Χαβρία και του συνοδευτικού δικτύου που θα λύσει τα θέματα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής.
3.Την ανάδειξη της Χαλκιδικής  σε τουριστικό προορισμό παγκοσμίου επιπέδου και την αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος.
4.Την ενίσχυση της εκπαίδευσης με τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών υποδομών, ειδικών σχολείων για παιδιά με ειδικές δεξιότητες και ΕΠΑΛ Τουρισμού.
5.Την προσέλκυση και τη στήριξη μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πάντα σε ένα καθαρό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και ανταποδοτικότητας προς τις τοπικές κοινωνίες.
6.Την ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών χώρων και συνολικά της Χαλκιδικής ως γενέτειρας της τεράστιας προσωπικότητας του Αριστοτέλη.
7.Τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της Χαλκιδικής με απλοποίηση διαδικασιών και  δικαιότερη κατανομή των άμεσων πληρωμών, παροχή κινήτρων για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και άνοιγμα νέων αγορών για τα ποιοτικά προϊόντα της Χαλκιδικής».

Απόψε στις 20:30 ο κ. Τάσιος θα βρεθεί στη Γαλάτιστα.