Skip to main content

Οι αιχμές της πρώην ΥΜΑΘ για την τέως και τη νυν υπουργό

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του έργου «Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης»

Γράφει ο Σαλονικιός

Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Διοικητήριο όπου η έδρα του υφυπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) γυναικοκρατείται. Πρώτη υφυπουργός διορίστηκε τον Γενάρη 2015 η σερραία βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία αντικαταστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 από την Κατερίνα Νοτοπούλου που με τη σειρά της παρέδωσε τη σκυτάλη τον Φεβρουάριο στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Θυμίζω ότι Κόλλια Τσαρουχά και Νοτοπούλου είχαν συστεγαστεί για περίπου μια διετία στο Διοικητήριο όταν η πρώτη ήταν υφυπουργός και η δεύτερη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη. Είναι, δε, κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις τους ήταν από τυπικές έως κακές, παρότι και οι δύο φρόντισαν επιμελώς να μην το δείχνουν προς τα έξω.

Προ ημερών και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου, το ΥΜΑΘ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του έργου "Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης" μέσω του οποίου δεκάδες σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης προμηθεύτηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και βιντεοπροβολείς.

Στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην ολοκλήρωση του έργου από την νέα υφυπουργό Χατζηγεωργίου και στην προώθησή του από την τέως υφυπουργό Νοτοπούλου.

Το γεγονός ενόχλησε όπως ήταν φυσικό την σερραία πολιτικό η οποία φρόντισε να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή της μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «παραλείπεται πλήρως -πιστεύουμε εκ παραδρομής- ότι όλο το έργο και η χρηματοδότηση του, αποφασίστηκε και εξελίχθηκε σε σημαντικό μέρος του, κατά την περίοδο που υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) ήταν η βουλευτής Ν. Σερρών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Για τη σωστή σειρά των γεγονότων αναφέρουμε ότι η διακήρυξη των σχετικών δημοπρασιών δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2018 με υπογραφή της κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και σχολιάστηκε δημοσίως με θετικά σχόλια από τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς».

Ήταν που ήταν ψυχρές οι σχέσεις μεταξύ Κόλλιας Τσαρουχά και Νοτοπούλου, μεσολάβησε και η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ήρθε και η εν λόγω ανακοίνωση του ΥΜΑΘ για να δώσει τη χαριστική βολή...