Skip to main content

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Μπροστά και στα δύσκολα της πανδημίας (video)

Η προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ένα βήμα μπροστά «στα δύσκολα», στη μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Η ελπίδα... όταν βγουν αυτές οι μάσκες, να φανερώσουν χαμόγελα». Αποτελεί ίσως τη φράση που μπορεί να συμπυκνώσει την προσπάθεια όλων των υπηρεσιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανά τον κόσμο δίνοντας μία διαφορετική μάχη, αυτή με τον νέο κορωνοϊό.

Αποτελεί όμως και ένα από τα βασικά μηνύματα για την προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών απέναντι στην πανδημία, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ένα βήμα μπροστά «στα δύσκολα», παρέχοντας υπηρεσίες με απόλυτη ασφάλεια και εξειδικευμένους ελέγχους στους ασθενείς και ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την άμεση αντιμετώπιση των δύσκολων αυτών συνθηκών που διαμορφώθηκαν σε λίγες μόνο ημέρες.

Μέσα από ένα βίντεο, μία μίνι περιήγηση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ξετυλίγεται το κουβάρι από την ιστορία μίας ιατρού που βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την πρώτη γραμμή και δίνει τη μάχη απέναντι στον ιό, προκειμένου «να γεμίσουν ξανά ζωή οι άδειοι δρόμοι» που αντικρίζουμε καθημερινά.

Άλλωστε, για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών αποτελεί προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό προχώρησε άμεσα σε εφαρμογή ειδικών μέτρων από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης με στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών. Παράλληλα, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρέχοντας στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας την Κλινική Περιστερίου για νοσηλεία ασθενών (μη covid-19) ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς.

Όλες οι κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών συνέχισαν τη λειτουργία τους βάση των υποδείξεων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και σήμερα μπορούν ξανά να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που θα τις επισκεφθούν.  

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με χωρητικότητα 1.200 κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή σταδιοδρομία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και συνεργάζεται με τα πιο επιφανή Πανεπιστήμια και Οργανισμούς του Κόσμου. Ιδρύθηκε το 1984 από τον Δρ. Γ. Αποστολόπουλο και ανήκει και διευθύνεται από την οικογένεια Αποστολόπουλου, καθιστώντας το, τον μοναδικό Όμιλο Υγείας στην Ελλάδα που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα.