Skip to main content

Η «προσωπική» νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Τι αποκαλύπτει στη Voria.gr ο υπεύθυνος του αγώνα του νέου προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, Κώστας Φωτίου.

«Προσωπική» χαρακτηρίζει τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις χτεσινές εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο 45χρονος επιχειρηματίας και υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου και της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα, Κώστας Φωτίου, μιλώντας στη Voria.gr.

«Ήταν μια νίκη του κόσμου, με κινηματικά χαρακτηριστικά, η οποία οφείλεται κυρίως στις πολλές προσωπικού χαρακτήρα επαφές του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό που έγινε ήταν τελείως κινηματικό. Δεν είχε σχέση με τον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος δεν ήταν με το μέρος μας, αλλά κατορθώσαμε και ενεργοποιήσαμε ανθρώπους όλων των κατηγοριών, όλων των ηλικιών και τελικά να δημιουργήσουμε μια ευρεία πλειοψηφία, που έδωσε τελικά τη νίκη στις εκλογές», τόνισε ο κ. Φωτίου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο ρόλο τον έπαιξε η προσωπική επαφή με τους πολίτες που είχε ο κ. Μητσοτάκης στις πολλές επισκέψεις του στην πόλη και το νομό σε όλη τη διάρκεια της πολύμηνης προεκλογικής εκστρατείας. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε μία μέρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είδε προσωπικά 1.200 άτομα, καταγεγραμμένα ένα ένα...

«Στις περιοχές όπου έγιναν συγκεντρώσεις, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε πολύ υψηλά ποσοστά και πρωτιές από τον πρώτο κιόλας γύρο. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Πανοράματος, της Θέρμης, του Ωραιοκάστρου, ακόμη και του Λαγκαδά ή του κέντρου του πολεοδομικού συγκροτήματος με τις συναντήσεις στο ξενοδοχείο 'The Met'. Όλη η δουλειά μας στηρίχτηκε πάνω στην προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε ο ίδιος με τον κόσμο, με κάθε πολίτη που ήρθε στις συγκεντρώσεις του ξεχωριστά», είπε ο κ. Φωτίου.

Ο ίδιος θυμάται την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας: «Στην αρχή μας έκλειναν τα τηλέφωνα μόλις λέγαμε ότι είμαστε από τον Κυριάκο... Αλλά η επιμονή μας, η υπομονή και η προσωπική παρουσία του κ. Μητσοτάκη ανέστρεψε το κλίμα σιγά σιγά».

Ο κ. Φωτίου παραδέχεται πως η νίκη Μητσοτάκη στις χτεσινές εκλογές ήταν ανατροπή, όμως τόνισε στη Voria.gr ότι ιδίως τις τελευταίες μέρες υπήρχε στο επιτελείο του η εικόνα της νίκης. «Θα απογοητευόμασταν αν δεν κέρδιζε τελικά. Φανταστείτε ότι και χτες μέχρι το μεσημέρι που διαπιστώναμε χαμηλή προσέλευση του κόσμου για να ψηφίσει είχαμε απογοητευτεί και προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Αποδείχτηκε πάντως πως και στη δεύτερη Κυριακή είχαμε μεγάλη συσπείρωση και βεβαίως ήρθαν πολλές ψήφοι από τους ανθρώπους που επέλεξαν στον πρώτο γύρο τις υποψηφιότητες των κ.κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Αποδείχτηκε ότι υπήρξε αποχή τη δεύτερη Κυριακή κι από τους ψηφοφόρους του κ. Μεϊμαράκη, ενώ οι ψηφοφόροι του κ. Μητσοτάκη, που δεν ήταν στον κομματικό μηχανισμό κινητοποιήθηκαν και πήγαν να ψηφίσουν και τις δυο Κυριακές, διότι πιστεύουν πως κάτι θα αλλάξει, πως ο Κυριάκος φέρνει αισιοδοξία και ελπίδα, λύσεις και απαντήσεις», επισήμανε ο κ. Φωτίου.