Skip to main content

Σέρρες: Τα δώρα του δημάρχου στον Πιερρακάκη από τον... γραφειοκρατικό μεσαίωνα (φωτο)

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσίασε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης την πρόταση για έναν smart δήμο Σερρών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δήμου Σερρών σε έξυπνο Δήμο βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη στο Δημαρχείο με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες με στόχο την ενημέρωση για το πρόγραμμα Smart Cities, ενώ παρόντες στο Δημαρχείο ήταν ακόμη οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καθώς και αντιδήμαρχοι του δήμου Σερρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χρυσάφης ενημέρωσε τους κ.κ. Πιερρακάκη και Λιβάνιο για τα έργα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών του δήμου, που έχουν ολοκληρωθεί και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς για την ολιστική πρόταση του δήμου Σερρών που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει δράσεις που καλύπτουν και τους επτά άξονες του προγράμματος Smart Cities.

«Η μετατροπή του δήμου Σερρών σε έναν έξυπνο δήμο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Δημοτικής μας Αρχής, Με την πρόταση που καταθέτουμε στο πρόγραμμα Smart Cities για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ ύψους 2,3 εκατ. ευρώ προχωράμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για την πλήρη ψηφιοποίηση του δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Είναι ευλογία που έχουμε σύμμαχους σε αυτή την προσπάθεια τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, οι οποίοι χαράσσουν τον δρόμο για τη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή αφήνοντας πίσω μια εποχή γραφειοκρατικού μεσαίωνα!».

«Σε αυτήν την εποχή ανήκουν και τα δώρα που προσφέρω στον κ. Πιερρακάκη για το προσωπικό του αρχείο, καθώς είναι αυτός που με τις μεταρρυθμίσεις του τα κατέστησε “μουσειακά είδη”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης χαρίζοντας στον υπουργό ένα organiser και ένα βιβλίο Δημοτολογίου για την καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τα πρωτότυπα δώρα σημειώνοντας ότι οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ήταν από τις πρώτες που ψηφιοποιήθηκαν.

Παράλληλα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση της ψηφιακής κατάστασης του δήμου Σερρών και της στρατηγικής του για τη μετατροπή σε smart city, την οποία παρέλαβε από τον Δήμαρχο και σε usb.

«Νομίζω ότι οι παρεμβάσεις αυτές που ακουμπούν τόσο τις φυσικές όσο και τις ψηφιακές υποδομές θα δημιουργήσουν μία καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος νωρίτερα σε σύσκεψη στο Διοικητήριο των Σερρών αναφέρθηκε και στα προγράμματα που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ΚΕΠ, τη δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις ψηφιακές υποδομές των ΔΕΥΑ.

«Η χώρα κάνει μία μεγάλη πορεία αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποιεί σειρά μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα και πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα», κατέληξε ο κ.Πιερρακάκης.