Skip to main content

Οι προτάσεις του Χαλιαμπάλια για τα αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε λύσεις για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά την καθημερινότητα των ζώων αλλά και των ανθρώπων

Δράσεις για τα αδέσποτα ζώα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παράταξης «γίνεται, μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε λύσεις για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά την καθημερινότητα των ζώων αλλά και των ανθρώπων, στον τηλεοπτικό σταθμό Άτλας TV.

Στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης προβλέπονται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα εξής: Συνεργασία με κτηνιάτρους για συνεχή προγράμματα στειρώσεων των αδέσποτων και περίθαλψης σε έκτακτες ανάγκες. «Σε κάποιες γειτονιές της Θεσσαλονίκης υπάρχουν αδέσποτοι σκύλοι που γίνονται επιθετικοί. Η στείρωση εξαλείφει την επιθετικότητα αλλά και την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων», σημείωσε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Ακόμη, μίλησε και για την τοποθέτηση ειδικών μηχανημάτων, που διαθέτουν ταΐστρες και ποτίστρες. «Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Με την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου αυτά τα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να  βγάζουν μια ορισμένη ποσότητα τροφής για τα ζώα (σκύλους και γάτες)» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχει κόστος για το δήμο. «Για τη χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος θα συνεργαστούμε με εταιρείες ζωοτροφών. Αυτές θα παρέχουν τα ειδικά μηχανήματα- με υποδοχή για κατάθεση κερμάτων -για να  λαμβάνουν χρηματικά ποσά από φιλόζωους πολίτες. Οι εταιρείες πρώτα θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων που θα καταβάλουν για τη συγκεκριμένη επένδυση και στη συνέχεια θα αρχίσουν να έχουν κέρδος» είπε.

Όσον αφορά τους «ασυνείδητους ανθρώπους που τροφοδοτούν το περιβάλλον με αδέσποτα ζώα» ο κ. Χαλιαμπάλιας ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να τοποθετούνται τσιπάκια στα ζώα έτσι ώστε  να υπάρχει ο σχετικός έλεγχος. «Σε συνεργασία με τους εθελοντές κατοίκους, την αστυνομία και την αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα περιορίσουμε το φαινόμενο της εγκατάλειψης, της κακοποίησης και της θανάτωσης των αδέσποτων από ασυνείδητους. Θα επιδιώξουμε αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη δημιουργία αξιοπρεπούς καταφυγίου και αναρρωτηρίου αδέσποτων και προγράμματος υιοθεσίας τους», είπε.