Skip to main content

Καλαμαριά: Οι προτεραιότητες και οι σύμβουλοι του Άρη Τεμεκενίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τις προγραμματικές θέσεις και αρχές της παράταξής του.

Τις βασικές προτεραιότητες, τις θέσεις αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που θα τον πλαισιώσουν ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με την παράταξη «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», Άρης Τεμεκενίδης.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, στόχος του είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, που θα μπορεί να συνδέσει ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές καταβολές με βασική συμφωνία στα βασικά ζητήματα της περιοχής, ενώ υπογράμμισε πως προτεραιότητες της παράταξης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, της κατάστασης στην καθαριότητα, της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες του δήμου.

Έκανε λόγο για τέλμα και στασιμότητα του δήμου εδώ και μία δεκαετία και επεσήμανε ακόμη πως θα επιδιώξει την έναρξη του διαλόγου για την αξιοποίηση σημείων της περιοχής όπως το παραλιακό μέτωπο, το Παλατάκι, το στρατόπεδο Κόδρα, η μαρίνα αλλά και τα τουριστικά ακίνητα στο παραλιακό μέτωπο για τα οποία έχουν λήξει τα χρησιδάνεια και βρίσκονται στον αέρα. Ως προς το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου Νταλίπη, μίλησε για κομβικής σημασίας θέμα και εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει σε διάλογο με τα δύο πανεπιστήμια της πόλης, ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος του τοπικού πληθυσμού και της κοινωνίας της περιοχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα πλαισιώσουν την παράταξη είναι οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Αγγελοπούλου, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης και οι:

Κυριάκος Κεσαρίδης

Λευτέρης Αβραμίδης

Παντελής Κωνσταντινίδης

Όλγα Δάικου

Ευγένιος Αυγέρος

Μελίνα Θεοδοσιάδου

Ζωή Ασπιώτη

Άννα Ξανθοπούλου

Φώφη Σουμελίδου

Γιώργος Κυρίτσης

Σημειώνεται πως ο κ. Τεμεκενίδης είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλαμαριάς και είχε εκλεγεί την προηγούμενη τετραετία συνεργαζόμενος με τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», ενώ είχε συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών στο ψηφοδέλτιο. Από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου προέβη σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, προσπαθώντας, όπως είπε, να δείξει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους από διαφορετικές κομματικές καταβολές ή πολιτικές αφετηρίες.