Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Την ενόχληση των τουρκικών μέσων προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η εκτενής αναφορά Μητσοτάκη στην προκλητικότητα της Άγκυρας και το Κυπριακό

«Μουδιασμένα» σχολιάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου έδωσαν το «παρών» τόσο τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των αντιπροσώπων.

Τα πρώτα δημοσιεύματα σχολιάζουν τις έμμεσες αναφορές στην τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως οι αναφορές Μητσοτάκη καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

«O Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. O Μητσοτάκης , που αγνόησε ανοιχτά την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την λύση δύο κρατών στην Κύπρο καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κογκρέσου» σχολιάζει η Yeni Safak, αναρτώντας σχετικό απόσπασμα.

«Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του haber7.com, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για όσα ανέφερε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Μητσοτάκης έστειλε «μήνυμα» στο Κογκρέσο για αποτροπή πώλησης F-16 στην Τουρκία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ