Skip to main content

Οι πρώτες προτεραιότητες Ζέρβα - Ζήτησε μετρήσιμα αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για όλους σχεδόν τους τομείς.

Νέο μήνυμα για εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους της διοίκησης έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σήμερα.  

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όλοι οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές από τον δήμαρχο για όλους σχεδόν τους τομείς.

Συγκεκριμένα, τους προέτρεψε να είναι προσηλωμένοι στους στόχους της διοίκησης καθώς και να αντιμετωπίζουν συντεταγμένα όλα τα ζητήματα.

Ο κ. Ζέρβας ζήτησε τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και να δίνονται λύσεις στα θέματα που προκύπτουν. Ο νέος δήμαρχος είπε στους αντιδημάρχους του και στους εντεταλμένους ότι πρέπει η νέα διοίκηση να περάσει από την εποχή των γενικών εννοιών, σε μετρήσιμα αποτελέσματα, απτά για τους πολίτες.  

Αρχικά προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι σε αυτή τη φάση να ετοιμαστεί η πόλη εν όψει ΔΕΘ στο επίπεδο του καλλωπισμού.

Προτεραιότητα αποτελούν βεβαίως και τα θέματα της Καθαριότητας, με τον αρμόδιο εντεταλμένο Νίκο Ζεϊμπέκη να προχωρά ήδη σε κάποιες δράσεις – ενέργειες με καθαρισμούς οικοπέδων και καθαίρεση αφισών, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στα σχολεία εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά. Όπως αναφέρθηκε, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς πάνω σε αυτό βασίζεται και ο Προϋπολογισμός.