Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΥΡΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ+VIDEOS)

Σε κίνηση, για πρώτη φορά, τέθηκε συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας - Δείτε βίντεο

Για πρώτη φορά σε κίνηση τέθηκε συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ο συρμός, αποτελούμενος από έξι συνολικά βαγόνια, έχει μήκος 60 μέτρα.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο, και στελέχη της εταιρείας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του Μετρό, ενώ περιηγήθηκε και στα βαγόνια.

Ο κ. Καραμανλής επιθεώρησε τις πρώτες δυναμικές δοκιμές χαμηλής ταχύτητας που εκτελούνται στην τροχιά δοκιμών του Αμαξοστασίου της Πυλαίας, καθώς και το τμήμα του επιπέδου της Οδού Μεταμορφώσεως που είναι έτοιμο προς παράδοση στο κοινό στο Σταθμό Καλαμαριά.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό, κ.κ. Νίκο Ταχιάο και Νίκο Κουρέτα, καθώς και στελέχη της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για την πορεία του κατασκευαστικού έργου και την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται αυτό το διάστημα, επισκεπτόμενη αρχικά το Αμαξοστάσιο Πυλαίας, στο οποίο έχουν αφιχθεί ήδη εννέα από τους δεκαοχτώ συρμούς και αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου ο δέκατος.

Οι κ.κ. Καραμανλής και Καραγιάννης επιθεώρησαν την ολοκληρωμένη στο σύνολό της σιδηροδρομική επιδομή του αμαξοστασίου, η οποία περιλαμβάνει 4 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών τροχιών, που έχουν ενεργοποιηθεί και τμηματικά ηλεκτροδοτούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκτελούμενων δοκιμών.

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δυναμικές δοκιμές χαμηλής ταχύτητας που εκτελούνται στην τροχιά δοκιμών που αποτελεί τμήμα της αυτόματης περιοχής κίνησης των συρμών του Αμαξοστασίου.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την επόμενη φάση δοκιμών των συρμών, που περιλαμβάνει τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή, αρχικά σε υψηλή ταχύτητα με μισό και πλήρες φορτίο και στη συνέχεια τις δυναμικές δοκιμές στη γραμμή σε τμήματα υπό κλίση.

Τέλος, οι κ.κ. Καραμανλής και Καραγιάννης, επισκέφθηκαν το «Σταθμό Καλαμαριά», ο οποίος αποτελεί τμήμα του Έργου της επέκτασης προς Καλαμαριά και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το τμήμα του επιπέδου της Οδού Μεταμορφώσεως, που είναι έτοιμο προς παράδοση στο κοινό.

" alt="" />

 

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στα γραφεία του Αμαξοστασίου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ