Skip to main content

Η πρώτη έπαυλη για gamers στη χώρα, είναι στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Πέντε παιδιά, gamers κάτω των 22 ετών, εξαργυρώνουν αδρά το χόμπι τους και απολαμβάνουν τη διαμονή κάτω από μία πολυτελή στέγη στο Νέο Ρύσιο.
Μπορεί ένα παιγνίδι, και μάλιστα διαδικτυακό, να γίνει επάγγελμα που θα αμείβεται πλουσιοπάροχα και θα σου παρέχει έως και πολυτελή στέγη, με εσωτερική πισίνα; Καταφατικά νεύουν στην ερώτηση πέντε παιδιά, ηλικίας κάτω των 22 ετών, καθώς σήμερα απέκτησαν τη δική τους τριώροφη έπαυλη στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, ούτως ώστε να προπονούνται από κοινού σε μια εικονική μάχη, αυτή που τους προσφέρει online το League of Legends.
 
Ο Φόρης, ο Γιάννης, ο Λευτέρης, ο Δήμος και ο Φώτης, οι κατά -διαδικτυακόν- κόσμον, Different Dimension (DD), αξιοποίησαν στο έπακρο το ταλέντο τους στο συγκεκριμένο e-Sport και αποτελούν, πλέον, την πρώτη επαγγελματική ομάδα του LoL στην Ελλάδα, ζώντας, πια, το όνειρό τους κάτω από μία κοινή στέγη, ένα Gaming House, αυτό που τους χορηγεί από τις 15 Μαΐου η inSpot.
 
Oι πέντε νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις δυνατότητές τους από κοινού, ως μία οικογένεια
 
 
Στα πρότυπα του εξωτερικού και υλοποιώντας το πλέον καινοτόμο και πρωτοποριακό gaming project της φετινής σεζόν στην Ελλάδα, η inSpot, που απαριθμεί 50 καταστήματα ανά την επικράτεια, παρέσχε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην κορυφαία e-Sports ομάδα στη χώρα και χορηγεί για έναν χρόνο μία έπαυλη τριών ορόφων στο Νέο Ρύσιο. 
 
Στο νέο τους «σπίτι», οι πέντε νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις δυνατότητές τους από κοινού, ως μία οικογένεια, εκ του… σύνεγγυς, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα οι προπονήσεις τους διεκπεραιώνονταν διαδικτυακά και απρόσωπα, αφού προέρχονται από διαφορετικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Δράμα. 
 
 
 
Το LoL είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιγνίδια στον πλανήτη
 
 
Πλέον, εκμεταλλευόμενοι εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη σωστή προπόνηση της ομάδας υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους για live streaming, καθώς και χώρους αναψυχής, πέρα από τη δυνατότητα να μάθουν από… πρώτο χέρι ο ένας τον άλλον ενδυναμώνοντας τη σχέση τους, θα αυξήσουν στο μέγιστο την αποδοτικότητά τους σε μελλοντικές αναμετρήσεις, προβάλλοντας, ταυτοχρόνως, τη χώρα στο εξωτερικό.
 
Ο 22χρονος «καπετάνιος» και ιδρυτής της ομάδας, Φόρης Κλειώτης, ή αλλιώς Warrior Lady, φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ, εξηγεί λέγοντας πως «μέσα από την online επικοινωνία η απόδοση μένει σε στάσιμα επίπεδα». «Από εδώ και πέρα, μπορούμε με αμεσότητα να επικοινωνούμε μεταξύ μας, ένα μεγάλο πλεονέκτημα που ενισχύει τη δυναμική της ομάδας», υπογραμμίζει, ευχαριστώντας την inSpot για την ευκαιρία που του έδωσε να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά από τόσο μικρή ηλικία.
 
 
Ο Φόρης, ο Γιάννης, ο Λευτέρης, ο Δήμος και ο Φώτης, οι κατά -διαδικτυακόν- κόσμον, Different Dimension
 
 
Για τον βενιαμίν της παρέας, τον 18χρονο Γιάννη Μποργαζλή από τη Θεσσαλονίκη, «sky’s is the limit». «Μπορεί να κερδίσαμε προσφάτως την πρώτη θέση στο βαλκανικό τουρνουά LoL στο Βουκουρέστι, ωστόσο δεν αρκούμαστε εκεί, επιζητούμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ανάμεσα στα μεγαθήρια του πλανήτη στο game», τονίζει ο καλύτερος «κεντρικός» στην Ευρώπη, σύμφωνα με το αντικειμενικών κριτηρίων ranking του παιγνιδιού, αναμένοντας με αισιοδοξία το προσεχές επίσημο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του League of Legends, στο οποίο η συμμετοχή αποτελεί και τον μεγάλο στόχο της ομάδας.
 
 
 
Από την άλλη πλευρά, ο 19χρονος Λευτέρης από τη Δράμα, φοιτητής στα ΤΕΙ Καβάλας, είναι κατά τι πιο συγκρατημένος. «Το παιγνίδι έχει υψηλές απαιτήσεις και, δυστυχώς, υπάρχει ημερομηνία λήξης στην επαγγελματική ενασχόλησή μαζί του», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι από την ηλικία των 25 και έπειτα αρχίζει η φθίνουσα πορεία, αφού «τα αντανακλαστικά που απαιτούνται μειώνονται αισθητά, σε ένα game που χρειάζεται φοβερή ταχύτητα και εξαιρετικές δεξιότητες».
 
Οι αριθμοί
 
Οι πέντε αυτοί νεαροί παίκτες του League of Legends αμείβονται, πλέον, με διόλου ευκαταφρόνητους μισθούς, αλλά ιδιαίτερα χαμηλούς εν συγκρίσει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι μισθοί των DD αγγίζουν έως και τις 2.000 ευρώ μηνιαίως, τη στιγμή που ο gamer ενός μεγάλου ευρωπαϊκού team αμείβεται με 15.000 ευρώ, για το ίδιο διάστημα. 
 
Οι μισθοί των DD αγγίζουν έως και τις 2.000 ευρώ μηνιαίως
 
 
 
 
Τα έσοδα της ομάδας που κυριαρχεί στα ελληνικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια, της πιο επιτυχημένης e-Sports team της χώρας, ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ, κατακτώντας πολυάριθμα τουρνουά. Παγκοσμίως, βέβαια, τα έπαθλα των εκατοντάδων τουρνουά LoL που διεξάγονται ετησίως αγγίζουν επί συνόλου τα 5 εκατ. δολάρια, ενώ τα αντίστοιχα της DotA ανέρχονται στα 11,5 εκατ. 
 
Εντούτοις, σημαντικά ποσά από το συγκεκριμένο παιγνίδι δεν εισπράττουν μόνο οι παίκτες, αλλά και οι trainers. Επί παραδείγματι, μία ώρα «ιδιαίτερο» coaching στο LoL κοστίζει 50 ευρώ την ώρα!
 
Το Gaming House παρέχει όλες τις δυνατότητες στο team
 
 
Σε ό,τι αφορά την απήχηση του εν λόγω game, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της inSpot, Στράτος Ηλιάδης, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. «Το τελευταίο Παγκόσμιο τουρνουά παρακολούθησαν online 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι», επισημαίνει και προσθέτει πως ένα τουρνουά στην Ελλάδα μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα έως και 10.000 ατόμων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, η inSpot στο εγγύς μέλλον πρόκειται να προβεί σε ενίσχυση ελληνικών ομάδων και στο CS: GO (Counter-Strike: Global Offensive), επενδύοντας, έτσι, στη δημιουργία νέων προοπτικών «σε έναν χώρο που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια».
 
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των DD
 
 
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σπεύδει να καθησυχάσει τους γονείς που ανησυχούν για τον εθισμό στα online παιγνίδια, διαβεβαιώνοντας πως το gaming θα πρέπει να αποτελεί τρόπο επικοινωνίας με τα παιδιά «και όχι να το δαιμονοποιούμε». «Πρέπει να το αποδεχθούμε ότι το διαδίκτυο, πια, είναι η σύγχρονη αλάνα», υποστηρίζει.
 
 
 
«Sky's the limit» για τους πέντε νεαρούς, που αποζητούν μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης