Skip to main content

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του 106ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης

Το σχολείο προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του Τράπεζα Αίματος και διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 28 του μηνός.

Με σύνθημα «Δώσε αίμα για το... καλό σου!», διοργανώνεται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του 106ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο της Αργυρίου Ζάχου 20, προκειμένου να δημιουργηθεί η Τράπεζα Αίματος του σχολείου.

Το συνεργείο αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου θα βρίσκεται στο χώρο το σχολείου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13.00'. Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητας και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Οι αιμοδότες δημόσιοι – δημοτικοί υπάλληλοι, μπορούν και πρέπει να κάνουν χρήση της άδειας αιμοδοσίας. Θα δοθεί η σχετική βεβαίωση από το Ιποκράτειο την ημέρα της αιμοδοσίας.

Οι διοργανωτές της αιμοδοσίας απευθύνουν παράκληση προς τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου να παροτρύνουν φίλους και γνωστούς αιμοδότες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Οι αιμοδότες πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν πάρει καλό πρωινό. Επίσης δεν πρέπει να έχει γίνει χρήση φαρμάκων τις τελευταίες πέντε ημέρες και κατανάλωση αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο.