Skip to main content

Η πρώτη ευρωπαϊκή «τεσσάρα» στον ΠΑΟΚ μετά από 17 χρόνια

Έχασε με 4-0 από την Τσέλσι, στην πιο βαριά ήττα του στους ομίλους του Europa League. Δεν ήταν, όμως, η πιο δύσκολη ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του

Στην ιστορία καταγράφονται οι επιτυχίες, αλλά επίσης και οι αποτυχίες. Στόχος κάθε ομάδας, φυσικά, είναι να περιορίσει όσο το δυνατόν τα άσχημα αποτελέσματα, ειδικά εκτός των συνόρων.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η «τεσσάρα» από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το βράδυ της Πέμπτης ήταν η πέμπτη σε συνολικά 185 ευρωπαϊκά παιγνίδια του.

Και ήταν, επίσης, η πιο βαριά ήττα του εκτός ελληνικών συνόρων εδώ και 17 χρόνια!

1976-77 (Κύπελλο Πρωταθλητριών): Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ 4-0

1978-79 (Κύπελλο Κυπελλούχων): Σερβέτ – ΠΑΟΚ 4-0

1982-83 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ): Σεβίλλη – ΠΑΟΚ 4-0

2002-03 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ): Σλάβια Πράγας – ΠΑΟΚ 4-0

ήταν οι προηγούμενες φορές που ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε τέσσερα γκολ, χωρίς να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Νωρίτερα τη φετινή σεζόν, βέβαια, είχε έρθει και η ήττα από τη Μπενφίκα στη Τούμπα, αλλά αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει (1-4).

Εκτός από τις τεσσάρες, βέβαια, υπήρξαν και άλλες δύσκολες βραδιές του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Ευρώπη.

Όπως η ήττα με 6-1 από τη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στο «Καμπ Νου» τη σεζόν 1975-76 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Θυμίζεται ότι κόντρα στους Καταλανούς στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Κούδα. Στη Βαρκελώνη είχε σκοράρει τότε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Και παλαιότερα, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με 6-0 από την αυστριακή Βίνερ για το Κύπελλο Εκθέσεων, τη σεζόν 1965-66.