Skip to main content

Έπεισαν την υφήλιο ότι ο Μ. Αλέξανδρος μιλούσε σλαβικά

Η απόφαση του προέδρου του Κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, οι προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη μακεδονική γλώσσα και η αντίδραση της ρωσικής εκκλησίας.

Καταγγελίες περί "φωτογραφικών" όρων για τα ξενοδοχειακά φιλέτα του υπ. Εργασίας. Δεν μπορεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "ηθικό πλεονέκτημα", δεν κάνει τέτοια πράγματα. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα πατάξει την διαφθορά. Και η κα Μπέτυ μας διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν λέει ψέματα [όταν κοιμάται;].

Αλήθεια, μια που τόφερε η συζήτηση περί "ηθικού πλεονεκτήματος", ο κ. Καλογρίτσας τι γίνεται; Δεν ακούγεται. Μήπως έκανε κτηνοτροφική μονάδα στα βοσκοτόπια; Καλύτερα να σπέρνει σανό. Θάναι χρήσιμος τώρα στην προεκλογική περίοδο.

Η απόφαση του προέδρου του Κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό και να συνάψει συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα, υποχρεώνει το κεντρώο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, να αποχωρήσει από το συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα λόγω της προσέγγισης και ένταξης του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων - PDIU σε αυτό.

Η αδιαφορία της Ελλάδας να προστατεύσει τους Έλληνες της Αλβανίας, τους έστειλε διασκορπισμένους στα αλβανικά κόμματα, με αποτέλεσμα να έχουμε μόνον έναν βουλευτή ελληνικής καταγωγής. Κάτι έλεγε για "διπλωματία της κότας", ο κ. Ν. Κοτζιάς. Σε ποιον το έλεγε; Στον καθρέπτη του;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 420 ψήφους υπέρ, υποστήριξε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την κατάργηση της Visa για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου. Η εισηγήτρια για την κατάργηση Τάνια Φαγιόν, δήλωσε πριν από την έναρξη της  ψηφοφορίας ότι το Κοσσυφοπέδιο είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις. [Στην απόφαση δεν αναφέρεται αν θα παίρνουν και τα καλάσνικοφ μαζί, ή θα τα αφήνουν σπίτι].

Αναφερόμενος στην παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ζάεφ τόνισε: «Για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός της "Μακεδονίας" απευθύνθηκε στη μακεδονική γλώσσα. Αυτό είναι σημαντικό. Τώρα οι πολίτες είναι σε θέση να βοηθήσουν στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και η "πρώτη φορά Αριστερά" εξακολουθεί να εμπαίζει τον ελληνικό λαό ανερυθρίαστα, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά αλλιώς! Η υφήλιος έχει πεισθεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε σλάβικα. Αυτό είναι το κατόρθωμα Κοτζιά-Τσίπρα. Τι τους νοιάζει; Διατηρούν τις καρέκλες, φυσικά και με υποσχέσεις.

Κλιμακώνει την αντίδρασή της η Ρωσική Εκκλησία κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με αφορμή την απόφαση να δρομολογηθεί η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης της Ρωσίας, Κύριλλος, δεν θα μνημονεύει πλέον τον Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας, άρχισε τις εργασίες για παραγωγή εθνικής τεχνητής νοημοσύνης. Πιστεύω ότι το πρόβλημα των Τούρκων δεν είναι η παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης, αλλά η απουσία απλής νοημοσύνης. Δεν φροντίζουν κάτι γι’ αυτό;