Skip to main content

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 30 γιατροί προσλαμβάνονται άμεσα στο ΕΣΥ. Θέμα ημερών οι προσλήψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Μεγάλη η ανάγκη για αναισθησιολόγους

Θέμα ημερών είναι η πρόσληψη ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

Σε πρώτη φάση στο δυναμικό των νοσοκομείων της πόλης θα ενταχθούν περίπου 30 γιατροί ειδικοτήτων αιχμής, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που έχει φέρει το ΕΣΥ στα όριά του.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στη Voria.gr ότι σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία θα γίνουν άμεσα οι προσλήψεις, ενώ έχουν ήδη επιλεγεί οι ειδικότητες που κρίνονται απαραίτητες για την περίθαλψη των περιστατικών COVID. Παράλληλα, οι δύο υγειονομικές περιφέρειες έχουν έτοιμες τις συμβάσεις που θα υπογραφούν, ενώ έχουν οριστικοποιήσει των κατανομή των γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Υπάρχουν κάποιες διαχειριστικές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα της διαδικασίας. Αυτές θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών και θα υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις», ανέφερε στη Voria.gr ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το εθνικό σύστημα υγείας έχει ανάγκη από συγκεκριμένες ειδικότητες, παθολόγους, γενικούς ιατρούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, πνευμονολόγους, καθώς επίσης και από ειδικότητες του χειρουργικού τομέα που μπορούν να επικουρήσουν την προσπάθεια. «Όσο μεγαλύτερη ανταπόκριση υπάρχει, τόσο θα βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος. Καλούμε τους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερο για την υποστήριξη του συστήματος, γιατί είναι μία περίοδος, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Συνολικά 175 γιατροί δήλωσαν διαθεσιμότητα

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκαν συνολικά 175 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. «Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι 30 και περιμένουμε από την υγειονομική περιφέρεια να ολοκληρώσει τη διαδικασία», ανέφερε.

Αυτό, πάντως, που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές της πόλης είναι η έλλειψη προσφοράς από αναισθησιολόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθεσιμότητα για πρόσληψη στο ΕΣΥ δήλωσαν μόλις τρεις από το σύνολο των 135 μελών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κι αυτό τη στιγμή που η παρουσία τους θεωρείται πολύ κρίσιμη για τη διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση.