Skip to main content

ΝΔ: Μάρκου στις ευρωεκλογές, Νάκου και Σταμάτης στην Α' Θεσσαλονίκης

Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες πηγαίνουν οι μεταγραφές και οι σύμβουλοι Μητσοτάκη. Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα στελέχη.

Τρία ονόματα υποψηφίων βουλευτών στην Α' Θεσσαλονίκης και στο ευρωψηφοδέλτιο ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΝΔ. Βίκυ Νάκου και Δημήτρης Σταμάτης μπαίνουν στη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης, ενώ η Κατερίνα Μάρκου θα διεκδικήσει την εκλογή της στην Ευρωβουλή.

Αύριο αναμένεται και νέα ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων βουλευτών στις «γαλάζιες» λίστες, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα, «οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη».

Πρόκειται για τα ονόματα που αναμενόταν να ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά με τις πολιτικές εξελίξεις μετατέθηκε η ημερομηνία. Μάλιστα, θεωρείται ότι με τα νέα στελέχη θα έχουμε εικόνα ενός μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων Α' και Β' Θεσσαλονίκη, αν συνυπολογίσει κάποιος ότι οι αυριανές ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν κατά πάσα πιθανότητα τους προερχόμενους από το μητρώο στελεχών και νέα πρόσωπα, ενώ γνωστοί είναι οι νυν βουλευτές, που θα είναι έτσι κι αλλιώς υποψήφιοι εκ νέου.

«Εν όψει αυτών των ανακοινώσεων, η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ. Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους. Παράλληλα, η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β' Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται στο όνομα της Κατερίνας Μάρκου (προσχώρησε στην ΚΟ της ΝΔ), που όπως είχε γράψει και η Voria.gr δε θα ήταν υποψήφια στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Β' ή της Α' Θεσσαλονίκης. Τελικά, η κ. Μάρκου θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, με επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μαζί με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Βίκυ Νάκου, θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν κι ας είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, όπου εξελέγη πρόσφατα.

Ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, επίσης σε επιβεβαίωση των πληροφοριών, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στους εκ μεταγραφής, ενδιαφέρον έχει ότι ο Χάρης Θεοχάρης κατεβαίνει στο Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λάρισα και ο Ιάσονας Φωτήλας σε αυτό της Αχαΐας.

Επίσης, οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, πολιτεύονται στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι πληροφορίες που ήθελαν τον σύμβουλο του προέδρου, Μακάριο Λαζαρίδη, να είναι υποψήφιος στην Καβάλα και τον αναπληρωτή γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Τάσο Χατζηβασιλείου, να είναι υποψήφιος βουλευτής Σερρών.

Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, η κ. Νάκου έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Επίσημα πλέον, είμαι υποψήφια Βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης. Καλή δουλειά σε όλους τους υποψήφιους, που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα προσπαθήσω με όλη μου την Ψυχή, μαζί με τους συνυποψήφιους μου, να δώσουμε το στίγμα της σοβαρότητας, της ανανέωσης και της πραγματικής αλλαγής στην πατρίδα μας.

Με γνωρίζετε χρόνια, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές στην Πόλη μας και έχουμε δώσει πολλούς αγώνες.
Τώρα όμως, θα δώσουμε τον μεγαλύτερο Αγώνα και θα στεριώσουμε μια Ελλάδα, που να μας αξίζει.

Έρχομαι, από μια απλή οικογένεια και δίνω την μάχη της εργασίας, από μικρό παιδί.

Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη και η τιμή στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου αλλά και στους συμπολίτες μου που θέλω να εκπροσωπήσω εξαιρετική.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια σε μένα και τη Νέα Δημοκρατία!

Εμπρός για τη Νίκη!
Καλόν αγώνα σε όλους μας!».

 


Δείτε αναλυτικά τη λίστα εδώ.