Skip to main content

Η πρώτη αστική νησίδα χωρίς καπνό ανοίγει παράθυρο στο μέλλον

Μία τολμηρή απόφαση και πρωτοβουλία της ΔΕΘ - Helexpo για μία νέα ζωή και ένα καινούργιο μέλλον, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Παπαστράτος.

Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα μοναδικό πολυήμερο γεγονός, που σπάει όλα τα ρεκόρο επισκεπτών και εκθετών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως τιμώμενη χώρα, γράφει άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο στη δική της ιστορία.

Με αφορμή την έμφαση της φετινής διοργάνωσης στην καινοτομία και την ανάπτυξη, η ΔΕΘ μας εκπλήσσει με μία πρωτοβουλία-σταθμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη και αποφασίζει να αποκτήσει μία νέα SMOKE FREE ταυτότητα.

Με επίκεντρο τον ίδιο τον επισκέπτη και με έναυσμα την τεχνολογία στον κλάδο του καπνού που κάνει άλματα στην έρευνα και την καινοτομία τα τελευταία χρόνια, η φετινή ΔΕΘ παίρνει θέση στο το θέμα του καπνίσματος, ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία.

Θέλοντας να αναβαθμίσει την εμπειρία που προσφέρει σε χιλιάδες επισκέπτες, ανακηρύσσει την 83η ΔΕΘ ως την πρώτη SMOKE FREE ΔΕΘ και εφαρμόζει ένα πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος κατά τη διάρκειά της έκθεσης, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων. Μία τολμηρή απόφαση και πρωτοβουλία για μία νέα ζωή και ένα καινούργιο μέλλον.

Η πρωτοβουλία «SMOKE FREE ΔΕΘ» υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και της εταιρείας Παπαστράτος, η οποία στηρίζει στον πυρήνα της την ίδια λογική και οραματίζεται ένα νέο μέλλον, απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου όπως άλλωστε έχει αποδείξει με την στρατηγική της απόφαση να στραφεί σε νέες καινοτόμες επιλογές δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Ένωση δυνάμεων, λοιπόν, για μία καλύτερη μέρα, για την «επόμενη» μέρα, με στόχο το μήνυμα του SMOKE FREE να φέρει το αύριο, σήμερα.