Skip to main content

Η πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων του συνδυασμού Βούγια – Νυφούδη

Η πρώτη μεγάλη ομάδα υποψηφίων θα παρουσιαστεί στις 15 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση η οποία θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».

Γράφει ο Σαλονικιός

Την πρώτη συγκέντρωση με την πρώτη ομάδα περίπου 20 – 25 υποψηφίων πραγματοποιεί σήμερα το δίδυμο Σπύρου Βούγια – Νίκου Νυφούδη. Θα γίνει στο café bar restaurant ΑνφανΓκατέ του Τελλόγλειου, μια αγαπημένη συνήθεια του Σπύρου να διοργανώνει πολιτικές μαζώξεις σε εναλλακτικούς χώρους, τύπου Sante, όπως το μακρινό 1998. Πληροφορούμαι ότι οι συντελεστές της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης» κινούνται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας διάφορες συναντήσεις με στόχο τη στελέχωση του συνδυασμού τους.

Η πρώτη μεγάλη ομάδα υποψηφίων θα παρουσιαστεί στις 15 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση η οποία θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος». Μαζί θα παρουσιαστεί και το λογότυπο του συνδυασμού, αλλά και το όνομα το οποίο θα είναι είτε το «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη» είτε το «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη». Ενδέχεται έως τότε να έχει ληφθεί απόφαση και για το ποιος από τους Βούγια – Νυφούδη θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος.

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις τους, οι δύο τρέχουν το συνδυασμό τους, ασχέτως των ζυμώσεων οι οποίες γίνονται και θα εξακολουθήσουν και το επόμενο διάστημα, με ιδεολογικά όμορες παρατάξεις όπως η «Κίνηση των 5» δημοτικών συμβούλων και πιθανώς και η «Πρωτοβουλία». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο να κάνουν πίσω, να διαλύσουν δηλαδή το συνδυασμό τους, για να ενταχθούν σε κάτι καινούργιο το οποίο θα συγκροτηθεί εκ του μηδενός. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και θα συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε την προσπάθειά μας», δηλώνει ο Σπύρος Βούγιας. Συνεπώς, «συζητάμε για όλα εκτός από τον υποψήφιο…».