Skip to main content

Η πρώτη Τζανακόπουλου στη Θεσσαλονίκη και η ζεστή υποδοχή από τους Συριζαίους

Ο νεός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γνωρίσει τα τοπικά στελέχη και να παρουσιάσει τους πρώτους σχεδιασμούς.

Γράφει ο Σαλονικιός

Ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει σήμερα το πρωί, γύρω στις 11, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στο Thessaloniki Helexpo Forum. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo και του σωματείου των εργαζομένων στον εκθεσιακό φορέα, στις 7 το βράδυ θα μιλήσει ενώπιον πενήντα στελεχών στο “Ι. Βελλίδης” και αύριο στη 1 το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο νέος γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκεται ήδη από χθες στη Θεσσαλονίκη. Ήρθε μια μέρα νωρίτερα προκειμένου να γνωρίσει τα τοπικά στελέχη και να τους παρουσιάσει τους πρώτους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου για το προσεχές διάστημα. Έτσι, χθες το βραδάκι ο Τζανακόπουλος συμμετείχε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες.

Όπως μου μετέφεραν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εδώ Συριζαίοι επιφύλαξαν ζεστή υποδοχή στο νέο γραμματέα ο οποίος φαίνεται πως είναι αποδεχτός από όλες τις πτέρυγες. Προεδρικούς, 53+, Προοδευτική Συμμαχία κ.ο.κ. Ο Τζανακόπουλος στην εισήγησή του ζήτησε από τα στελέχη να επιδείξουν εξωστρέφεια, να συζητήσουν με την κοινωνία και να παρουσιάσουν τις προτάσεις του κόμματος τις οποίες πρόκειται να αναπτύξει αυτό το διήμερο ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και να επιδιώξουν την περαιτέρω μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος γραμματέας άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα γίνουν συνδιασκέψεις στις νομαρχιακές οργανώσεις και βεβαίως και εκλογή νέων οργάνων, παρά την αναβολή του συνεδρίου. Στη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία του κόμματος, συμμετείχαν περί τα πενήντα στελέχη εκ των οποίων οι μισοί μέσω τηλεδιάσκεψης. Συμμετείχαν και όλοι οι βουλευτές, οι περισσότεροι μέσω διαδικτύου, καθώς και στελέχη από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που πλέον βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.