Skip to main content

Η σιγουριά του Τσίπρα και η αλήθεια για τη... θυσία του Καμμένου

Ο Καμμένος είχε την ευκαιρία να προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα και να έχει σήμερα ενισχυμένο κόμμα. Τώρα, είναι… αργά για δάκρυα.

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά μια κυβέρνηση όταν ήδη έχει εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα. Δεν παίζει κανείς κορώνα-γράμματα την τύχη της κυβέρνησης. Φαίνεται πως έχουν υπάρξει οι κατάλληλες διεργασίες, για να έχει τόση σιγουριά ο πρωθυπουργός.

«Δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα», είπε ο Π. Καμμένος, για την καρέκλα που τον φιλοξένησε επί τετραετία. Αυτό δήλωσε ανακοινώνοντας την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη συγκυβέρνηση.

Το θέμα είναι ότι αν την θυσίαζε, πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες, θα πρόσφερε μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα και θα είχε ενισχυμένο κόμμα στην Βουλή. Τώρα, είναι… αργά για δάκρυα. Και οι υπόγειες συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα σώζουν τους ΑΝΕΛ.

Λίστα με 46 εκκρεμότητες έστειλε η Κομισιόν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών σημειώνω τις «Ληξιπρόθεσμες οφειλές». Η Κομισιόν διαπιστώνει ότι είναι αργή η μείωση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με τη διοχέτευση των σχετικών πόρων του δανείου στους δικαιούχους.

Μόνο που αυτήν την διαπίστωση την κάνει η Κομισιόν επανειλημμένα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Προκειμένου να δημιουργηθεί πλαστό πλεόνασμα, καταστρέφονται επιχειρήσεις, με επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απελπισία και υπαλλήλους να μένουν άνεργοι. Τέτοια είναι η ευαισθησία της Αριστεράς.

Να πώς λειτουργεί η Τουρκία στην εξωτερική πολιτική. Ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή βραβείων Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε: «Τα έθνη ενίοτε, με έργα μουσικής, φιλολογίας και σινεμά κερδίζουν επιτυχίες, που δεν μπορούν να κερδηθούν με την διπλωματία, με την στρατιωτική ισχύ και με την οικονομική δύναμη».

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών μας, να προβάλουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν και μετά να έχουν στο πρόγραμμα τους τουρκικά σίριαλ! Γίνεται επομένως το παιχνίδι των Τούρκων, και με δικά μας χρήματα.

Από τον «Αντιφωνητή» της Κομοτηνής: Μάθαμε λοιπόν πως για κάποιο χρονικό διάστημα, σε μουσουλμανικά χωριά της ανατολικής Ροδόπης κάποιοι φοβούνταν να πάνε ακόμη και στα χωράφια (!), διότι υπήρχε η εξής φήμη… Το αυτοκίνητο της ΜΙΤ «οργώνει» την περιοχή και «πακετάρει» μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν και τους πάει στην Τουρκία…

Φυσικά και δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά το σημειώνουμε για να αντιλαμβανόμαστε τι φόβο εμπνέει το καθεστώς Ερντογάν. Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι… 49 εκατομμύρια Τούρκοι είναι «φακελωμένοι» ως ύποπτοι γκιουλενιστές!

«Η απόφαση ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών το καλοκαίρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή. Πώς να ανταπέδωσαν άραγε αυτήν την εξυπηρέτηση οι Δυτικοί;

Για να παρηγοριόμαστε: Η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας του νομού Σανλιούρφας στην Τουρκία, προκήρυξε 100 θέσεις συμβασιούχων που για διάστημα 9 μηνών θα καθαρίζουν τα σχολεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Υπέβαλαν αίτηση στην Διεύθυνση Εργασίας 44.000 άτομα.

Μετά από τις πολλές αιτήσεις, η σχετική κλήρωση έγινε στο στάδιο 11ης Απριλίου. Οι αναζητούντες εργασία πολίτες γέμισαν το στάδιο και στο τέλος της κλήρωσης καθορίστηκαν τα βασικά και αναπληρωματικά ονόματα των ανθρώπων που θα εργαστούν. Αυτό σημαίνει 100 αξιοκρατικές προσλήψεις στις 44.000 αιτήσεις.