Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

Η ΠΤΔ ΕΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΞΙΦΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥΣ

Τον όρκο έδωσαν 59 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί. Οι 49 ήταν Έλληνες, 6 ήταν από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία, 1 από το Μαυροβούνιο και 1 από Βοσνία.

Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι. Την Πρόεδρο συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 59 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί. Εξ αυτών 49 ήταν Έλληνες (44 άνδρες, 5 γυναίκες), 6 ήταν από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία, 1 από το Μαυροβούνιο και μία (μηχανικός) από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Κατά τη διάρκεια της τελετής τριάδα αεροσκαφών F-4 πραγματοποίησε τιμητικές διελεύσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο twitter, ευχήθηκε «καλή σταδιοδρομία σε όλες και όλους τους νέους αξιωματικούς που προστατεύουν από σήμερα την πατρίδα, σε θάλασσα και αέρα».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές αρχές καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων ανθυποσμηναγών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ