Skip to main content

Το κριτήριο δημοφιλίας των ηγετών και οι προεκλογικές παροχές

Ο ένθερμος υποστηρικτής Κοτζιάς της ένταξης των Σλάβων των Σκοπίων στην ΕΕ, η πτωχοποίηση των Ελλήνων και τα ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Προβληματίστηκε άραγε ο Τσίπρας, από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών; Το χάπενινγκ με την γραβάτα, έδωσε αφορμή για γελοιοποίηση της κατάστασης, ενώ ο αναμενόμενος θρίαμβος που… θα πάρουμε επιμήκυνση στην εξόφληση του χρέους, δεν έγινε ποτέ. Και κοντά στ’ άλλα, του πέταξαν και «30 αργύρια» στο Λονδίνο. Από τιμητής κατάντησε θήραμα.

Ετοιμάζονται στο Μαξίμου, παραμονές των εκλογών, να δώσουν κάποιο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Υπολογίζουν ότι αυτοί αριθμούν 500 χιλιάδες ψήφους. Οι στρατηγικοί του σύμβουλοι δεν του εξήγησαν, ότι αυτός που θα πάρει τα ψίχουλα δεν είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστεί, ή θα εκνευριστεί αναλογιζόμενος ότι παίρνει 100 ενώ του παίρνουν 500.

Το είπε η Αχτσιόγλου, το λένε κι άλλοι ΣΥΡΙΖΑίοι, ότι είναι κόμμα των πτωχών. Γι’ αυτό και συνειδητά πτωχοποιούν τους Έλληνες για να γεμίσουν την δεξαμενή των ψηφοφόρων. Μόνο που αδυνατούν να καταλάβουν, ότι αυτό συνέβαινε πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν υπήρχαν προλετάριοι. Στην Ελλάδα υπάρχουν νεόπτωχοι. Κάποιος από τους φωστήρες, ας ανοίξει κάποιο εγχειρίδιο πολιτικής, για να καταλάβει την διαφορά.

Αλήθεια… Πόσες διμοιρίες ΜΑΤ χρειάζεται ο Τσίπρας για την προστασία του; Του είπε κάποιος ότι ο βαθμός δημοφιλίας ενός ηγέτη, εξαρτάται και από τον αριθμό των φρουρών του; Κάποτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι διάβαιναν με παπάκι και πεζή τους δρόμους μέσα στο πλήθος. Σήμερα πόσους φρουρούς χρειάζονται, αν τολμήσουν να κυκλοφορήσουν έξω;

Θα πληρώσουμε ακριβά τα νταούλια του Τσίπρα, αλλά θάρθει γρήγορα η εποχή όπου δεν θα φοβάται κάποιος να πει ότι είναι Αριστερός, αλλά θα ντρέπεται. Και οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί, περιθωριακοί της πολιτικής, θα ακούσουν τον λαό να λέει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

[Σήμερα, κατεργάρη λέμε τον κουτοπόνηρο. Στην κυριολεξία όμως, ήταν οι καταδικασμένοι σε κάθειρξη / κάτεργα, και κάποιοι εξέτιαν την ποινή τους καθισμένοι στον πάγκο του αμπαριού των πλοίων τραβώντας κουπί, αλυσοδεμένοι. Και όταν έπεφτε ο αέρας και δεν φούσκωνε τα πανιά, άκουγαν τον φρουρό να λέγει, οι κατεργάρηδες στον πάγκο τους].

Ο Ν. Κοτζιάς, ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης των Σλάβων των Σκοπίων στην Ε.Ε. [ο Ζάεφ είπε ότι υποστήριξε τα Σκόπια ο Κοτζιάς, σαν να ήταν χώρα του!] έφερε το επιχείρημα ότι έτσι θα υπάρξει σταθερότητα στα Σκόπια. Αν κατάλαβα καλά, ο Κοτζιάς ζητά σταθερότητα στα Σκόπια, που θα φέρει αστάθεια στην Ευρώπη. [Γιατί τέτοιος νταλκάς, υποστήριξης των Σκοπίων;]

Είναι περίεργος, μυστήριος ανεξήγητος ο ρόλος του Ν. Κοτζιά, ο οποίος υπερασπιζόμενος μετά πάθους τα Σκόπια στην Ευρώπη, εγκάλεσε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για τα... Σκόπια, λέγοντας πως... «εννοείτε τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς πλέον και οι ίδιοι έτσι αποκαλούν τη χώρα τους».

Για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το τρέχον όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το ότι υπεγράφη η συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων. Αυτό θα γίνει μέχρι την ολοκλήρωση της επικύρωσης της συμφωνίας στα Κοινοβούλια των Σκοπίων και της Αθήνας. Ο Κοτζιάς, εκτός από την Μακεδονία, καταργεί και την Ε.Ε. για να πετύχει τον σκοπό του.

Άσχετο: Χωρίς λόγο θυμήθηκα μια ελληνική παροιμία που λέει «όποιος πηδά πολλά παλούκια…».