Skip to main content

Η Puratos Ελλάς λανσάρει το νέο ενεργό προζύμι Sapore ΕΛΕΝΑ

Το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει ιδιαίτερα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική ταυτότητα.

H Puratos Ελλάς, με περισσότερα από 100 χρόνια πορείας στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και της αυθεντικής Βέλγικης σοκολάτας, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Sapore ΕΛΕΝΑ, ενός ενεργού προζυμιού αργής ωρίμανσης, με ιδιαίτερα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική ταυτότητα και προστίθεται στην ήδη μεγάλη και ισχυρή γκάμα προζυμιών της εταιρίας.

Με γνώμονα τη διατήρηση της παράδοσης για το προζύμι σε παγκόσμιο επίπεδο, η τοπική ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων της Puratos Ελλάς, σε συνεργασία με τη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης νεών προϊόντων στα κεντρικά γραφεία, ανέπτυξε το νέο αυτό προϊόν, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί 100% ένα μοναδικό τέλειο και ώριμο αποτέλεσμα. Τo Sapore ΕΛΕΝΑ περιέχει αλεύρι σίτου και αλεύρι από σπόρους σίκαλης που έχουν βλαστήσει. Είναι ιδανικό για ψωμιά αργής ωρίμανσης και εγγυάται μεγαλύτερη διατηρησιμότητα του προϊόντος. Επιπλέον, εγγυάται ένα δυνατό και σταθερό αποτέλεσμα χωρίς μαγιά, δένει αρμονικά με όλα τα άλευρα και εξασφαλίζει υπέροχο όγκο στο ψωμί.

Το νέο προϊόν παρουσιάστηκε επίσημα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση της Puratos Ελλάς, παρουσία εκλεκτών συνεργατών της εταιρείας τόσο από την Ελλάδα όσο και από τα κεντρικά γραφεία των Βρυξελλών. Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν έξι διαφορετικά είδη ψωμιών που δημιουργήθηκαν, έχοντας ως κύριο συστατικό το νέο προζύμι Sapore ΕΛΕΝΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ιστορία της Puratos στην αρτοποιία και το προζύμι καθώς και για το μέλλον του προζυμιού.

Οι κ.κ Stefan Capell, Business Unit Director Sourdough & Grains, Karl De Smedt, Sourdough Librarian, Ευάγγελος Γουλιαδίτης R&D manager παρουσίασαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του SAPORE ΕΛΕΝΑ, τον τρόπο δημιουργίας του και την συνεισφορά της Puratos για την διατήρηση της παγκόσμιας παράδοσης του προζυμιού.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα συστατικά του νέου προϊόντος, τη διατροφική αξία και τα οφέλη του ψωμιού από προζύμι από τη Σοφία Ελευθερίου, Κλινική Διατροφολόγο. Επιπλέον, οι καλεσμένοι συμμετείχαν και σε ειδική γευσιγνωσία των ψωμιών, σε συνδυασμό με ελαιόλαδα, με τη συμβολή του βραβευμένου εξειδικευμένου ελαιολόγου, Παναγιώτη Παπανικολόπουλου.

Ο Αντώνης Σαλεβουράκης, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στην Puratos, είναι καίριας σημασίας να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, συμβάλλοντας σε μια υγιεινή διατροφή. Το νέο προζύμι Sapore ΕΛΕΝΑ ανταποκρίνεται, στο μέγιστο βαθμό, στις απαιτήσεις τόσο των συνεργατών μας όσο και των καταναλωτών για προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. Eίμαστε σίγουροι πως αποτελεί την αφετηρία για να επικοινωνήσουμε περισσότερο στοχευμένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα οφέλη του ψωμιού με προζύμι για την υγεία μας».