Skip to main content

Το μήνυμα του «Αβέρωφ» από τη Θεσσαλονίκη και τα λόγια των Σκοπιανών

Οι σκοπιανές αναγγελίες που μένουν στα λόγια, η υποχώρηση της Ελλάδας έναντι των Τούρκων και το μήνυμα από την παρουσία του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη.

Να μια σωστή πρόταση, που θα έπρεπε να υιοθετήσει η ελληνική διπλωματία, για να απαλλαχτούμε από τα βρετανικά σχέδια υποδούλωσης της Κύπρου στην Τουρκία. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί τη μόνη οδό για εξεύρεση ενός συστήματος ασφάλειας στην Κύπρο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις προσπάθειες έξωθεν επιβολής έτοιμων αποφάσεων στο Κυπριακό και εμμένει στην άποψη ότι οι διεθνείς πτυχές του Κυπριακού (ασφάλεια και εγγυήσεις) πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επειδή ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τους Σκοπιανούς να εγκαταλείψουν μόνο την αλυτρωτική ρητορική και όχι την αλυτρωτική πολιτική, αναρωτιέμαι αν είναι ικανοποιημένος από το γεγονός, ότι οι Σκοπιανοί πρωταγωνιστούν στη θετική ρητορική σε κάποια από τα ζητήματα, που αντιστοιχεί όμως σε μηδέν πράξεις.

Παρ’ όλο που το ανήγγειλαν πριν από μήνες, ούτε ένα μνημείο δεν έχει απομακρυνθεί και δεν έχει γίνει καμία μετονομασία. Η κυβέρνηση Ζάεφ αν και έχει καταγγείλει επανειλημμένα την "ψευδοϊδεολογία" του Νίκολα Γκρουέφσκι, τον αλυτρωτισμό προς την Ελλάδα και τον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, όλα αυτά είναι σκέτα λόγια.

Προχωράει άλλη μία ντροπιαστική υποχώρηση της Ελλάδας έναντι της τουρκικής ατζέντας, και βάζουμε την τουρκική γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση κατ’ απαίτηση της Άγκυρας, γράφει με παράπονο, αλλά και θυμό ο "Αντιφωνητής" Κομοτηνής.

«Παρότι το σύνολο των νηπιαγωγών στους δύο νομούς εμμένει στην άρνησή του να δεχθεί την συμμετοχή του στο προδοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ, παρότι οι ίδιοι οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα για την εφαρμογή ήρθαν και είδαν ιδίοις όμμασι την καθολική αντίδραση των δύο συλλόγων, παρότι σε κανέναν μουσουλμανικό οικισμό δεν ηγέρθη θέμα τουρκικής γλώσσας, η γελοία "ελίτ" της Αθήνας ξεπουλάει το μέλλον της Θράκης από άγνοια, δειλία και εθνομηδενιστική ιδεοληψία. Και παντού σιωπή».

Αντιστασιακός ο… Λαζόπουλος, τον καταδιώκουν οι Γερμανοί. Για ποιο λόγο άραγε; Αφού τόσο οι Γερμανοί, όσο και ο Λαζόπουλος έκαναν τα πάντα για να ανέβει στην πρωθυπουργία ο Τσίπρας. Κατά κάποιο τρόπο, ήσαν συνεταιράκια, ταγμένοι στον ίδιο σκοπό. Γιατί να τον κυνηγούν;

Μια απλή διαπίστωση, χρήσιμη για όσους υπογράψουν ξεπούλημα της Μακεδονίας: Μετά από δύο περίπου μήνες παραμονής του θωρηκτού "Αβέρωφ" στην Θεσσαλονίκη, το επισκέφτηκαν 135.000 επισκέπτες. Στα δύο χρόνια στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στον Πειραιά, το επισκέφτηκαν 120.000. Κάτι λέει αυτό, έτσι δεν είναι;

Στα Σκόπια βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας και της χρήσης της τουρκικής γλώσσας. «Η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητες για την προστασία της τουρκικής γλώσσας όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε όλο τον κόσμο», είπε, παριστάμενος σε τελετή με αφορμή την "Γιορτή Εκπαίδευσης στα Τουρκικά" που διοργάνωσε η Κοινωνία των Πολιτών, με την TİKA. Δηλαδή Σόρος και ΜΙΤ.

Η γλώσσα είναι το κύριο στοιχείο για την προστασία της ακεραιότητας ενός έθνους, είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν προστατεύσεις τη γλώσσα δεν μπορείς να προστατεύσεις ούτε τον πολιτισμό, ούτε τις παραδόσεις ούτε και τις υπόλοιπες ιδιότητες». Κι εμείς, σαν γιουσουφάκια φτάσαμε στο σημείο να διδάσκουμε τουρκικά και στους Ρομά.