Skip to main content

Το «τελευταίο εκβάν» του Μπουτάρη και η κραυγή απόγνωσης από τη Χιμάρα

Η αλλαγή των πινακίδων στα Σκόπια, η κραυγή απόγνωσης από τους Έλληνες της Χιμάρας και η καταμέτρηση των διαδηλωτών για το συλλαλητήριο.

Ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου ζήτησε εγγράφως ενημέρωση για το πόσοι και πώς θα ταξιδεύσουν από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Στο αστυνομικό έγγραφο αναφέρει:

«Παρακαλούμε όπως μας αναφέρετε αριθμό ατόμων καθώς και μέσων μεταφοράς που προτίθεται να αναχωρήσουν από την περιοχή ευθύνης σας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα την 20.1.2019 ημέρα Κυριακή έστω και αρνητικώς».

Καμία έκπληξη για την αντιδημοκρατική στάση των ΣΥΡΙΖΑίων. Είναι απόρροια της σταλινικής ιδεολογίας, όπου οι πολίτες οφείλουν να υπακούουν στις εντολές του κόμματος. 

Αποχωρεί η Γούλα με βαριές αιχμές κατά Μπουτάρη, όπως είχε προαναγγείλει η voria.gr. Είναι σφόδρα ενοχλημένη από τη στάση του Γιάννη Μπουτάρη. Έχει άραγε κάποιον ειλικρινή φίλο ο δήμαρχος, να τον ρωτήσει πώς γίνεται και στενοί του συνεργάτες, να τον αποστρέφονται; Όλοι οι άλλοι φταίνε άραγε, και μόνον αυτός έχει δίκαιο;

Αν ο δήμαρχος είχε μελετήσει την ελληνική γραμματεία, θα συναντούσε μια φράση που λέγει ότι ο άνθρωπος κρίνεται από το "τελευταίο εκβάν". Όσα θετικά -αυθεντικά ή νομιζόμενα- κι αν πράξει κάποιος, όταν στο τέλος αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του εαυτού του, αυτό μένει. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία, ότι αυτό θα είναι το πολιτικό τέλος του δημάρχου. Μόνος, αναζητώντας ευκαιριακούς πολιτικούς φίλους.

Ερώτηση για το εάν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, λαμβάνει δύο μισθούς κατέθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Ε, και τι έγινε; Αν δεν φροντίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους δικούς του, ποιος θα το κάνει; Δεν ψάχνουν καλύτερα οι βουλευτές, να μετρήσουν πόσοι αργόσχολοι ΣΥΡΙΖΑίοι υπάρχουν στο Δημόσιο, από αμνημονεύτων χρόνων; [Ξαναρωτώ: ΣΥΡΙΖΑίο άνεργο γνωρίζετε;]

Οι αντι-μακεδονίζοντες Σλάβοι στα Σκόπια, άρχισαν να αλλάζουν όλες τις πινακίδες στη χώρα. Ο πρώτος δρόμος από τον οποίον άρχισε η αλλαγή των πινακίδων με ονομασία και στα αλβανικά είναι η "οδός της Μακεδονίας". Οι πρώτες δίγλωσσες πινακίδες ξεκίνησαν από το Μοναστήρι, και αυτό θα συνεχισθεί και σε άλλες πόλεις, όπου υπάρχουν Αλβανοί.

Κραυγή απόγνωσης από τους Έλληνες της Χιμάρας. Εν μέσω βαρυχειμωνιάς είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό σε όλους τους οικισμούς που κατοικεί η ελληνική μειονότητα. Η εθνοκάθαρση συνεχίζεται χωρίς αντιδράσεις.

Ο βασιλικός σύζυγος της Βρετανίας, στα 97 του χρόνια, προξένησε αυτοκινητιστικό ατύχημα, κι έγινε χαμός στο Twitter. Κάποιοι χρήστες τον "καρφώνουν" ως "κακό Έλληνα οδηγό", λόγω... καταγωγής. Λάθος. Το κύριο χαρακτηριστικό του Έλληνα οδηγού είναι να μη αναγνωρίζει την υπαιτιότητά του, και να μουντζώνει το θύμα. Ο Φίλιππος, ούτε αρνήθηκε την ενοχή του, ούτε μούντζωσε. Από πού κι ως πού "Έλληνας οδηγός"; Μας χαλούν την φήμη με κάτι τέτοια.

Η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας για την συνέχιση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω του σερβικού εδάφους, όπως και η επέκταση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου, χωρητικότητας έως 750 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, έχει στρατηγική σημασία για το Βελιγράδι, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το μήνυμα σαφές.