Skip to main content

Η Ryanair επενδύει σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο - Τα νέα δρομολόγια

Επένδυση 400 εκατ. ευρώ για την ιρλανδική εταιρεία - Τα νέα δρομολόγια ξεκινούν από τον Ιούλιο - Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για Θεσσαλονίκη

Το πτητικό της έργο ενισχύει η Ryanair, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά, αποκτώντας βάσεις στους δημοφιλείς προορισμούς Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδος.

Οι πτήσεις θα διαρκέσουν από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο σχεδιασμός της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για τη Θεσσαλονίκη.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Jason McGuinness υπογραμμίζοντας πως από και προς τους τρεις νησιωτικούς προορισμούς τα δρομολόγια θα αγγίξουν τα 107 με τον αριθμό των πτήσεων εβδομαδιαίως να φτάνουν τις 243. Επιπλέον δημιουργούνται 120 άμεσες θέσεις εργασίας.

Από και προς την Κέρκυρα οι πτήσεις εβδομαδιαίως θα είναι 97, από και προς τα Χανιά 90, ενώ οι πτήσεις θα φτάνουν για τη Ρόδο τις 56.

Η δημιουργία των τριών νέων βάσεων και η δέσμευση τεσσάρων αεροσκαφών για τα hubs σε Κέρκυρα (2 αεροσκάφη), Χανιά και Ρόδο, συνεπάγεται επένδυση 400 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με τα νέα δρομολόγια, η Κέρκυρα θα συνδέεται απευθείας με πόλεις όπως: Κοπενχάγη, Μιλάνο, Βερόνα, Μπαρτσελόνα, Πάφο, Τέλ Αβίβ, Ντίσελντορφ, Κρακόβια, αλλά και με τη Σαντορίνη.

Τα Χανιά θα συνδέονται με: Νιούκαστλ, Κολωνία, Μπάρι, Τελ Αβιβ, Τρεβίσο, Μπολόνια, Ρώμη, Μάλτα, αλλά και Μύκονο.

Η Ρόδος με Δουβλίνο, Μπέρμιγχαμ, Βαρσοβία, Πάρο, Τελ Αβίβ αλλά και Θεσσαλονίκη.

«Η ενίσχυση των πτήσεων της Ryanair καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία στη χώρα μας και ελπίζουμε να εντάξει και νέους προορισμούς εκτός από αυτούς που μόλις ανακοινώθηκαν» ανέφερε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της  Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία. Σημειώνεται πως στα 11 από τα 14 αεροδρόμια της  Fraport Greece πετάει η Ryanair.

Επιπρόσθετα η εταιρεία κατανοώντας πως μπορούν να αλλάξουν τα σχέδια κάποιων ταξιδιωτών κατάργησε τα τέλη αλλαγής πτήσης σε όλες τις νέες κρατήσεις που θα γίνουν πριν από τις 30 Ιουνίου 2021 και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν πριν από τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Οι πελάτες της Ryanair μπορούν να κάνουν έως και δύο αλλαγές πτήσης για τα εν λόγω ταξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σταθερό αίτημα της Ryanair είναι η κατάργηση του «σπατόσημου», που συνεπάγεται επιβάρυνση 12 ευρώ ανά επιβάτη και μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.