Skip to main content

Η Σαμοθράκη ξέμεινε από είδη πρώτης ανάγκης - Άδειασαν τα ράφια

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για κατοίκους και τουρίστες – Χαμένη η παρτίδα του Αυγούστου για το νησί που είχε πληρότητα 100%.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους εκπροσώπους του τουρισμού της Σαμοθράκης καθώς ο πολυήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός, έδωσε τη χαριστική βολή στο νησί, που παραδοσιακά αυτή την περίοδο έχει 100% πληρότητα.

Τα μποφόρ που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τη βλάβη του  «ΣΑΟΣ ΙΙ»και τη δρομολόγηση του «AZORES EXPRESS», που ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στη Σαμοθράκη, έχουν δημιουργήσει ένα εκκρητικό τοπίο, με τους τουρίστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί να διαμαρτύρονται και όχι άδικα.

Πλέον για τον μόνο λόγο που χτυπούν τα τηλέφωνα είναι για ακυρώσεις των κρατήσεων. «Ξεκινάμε από το μηδέν» λέει χαρακτηριστικά ο προέδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης και ξενοδόχος, Γιάννης Γλήνιας τονίζοντας «πως θα πρέπει να γίνει, άμεσα, μία καμπάνια, προκειμένου να αναζοωγονηθεί το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Σαμοθράκη».

«Ωστόσο αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι να διαχειριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που επί ημέρες θέλει να επιστρέψει στα σπίτια του και δεν υπάρχει η δυνατότητα» σημειώνει ο κ. Γλήνιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξενοδόχοι του νησιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες τουρίστες που παραμένουν εν αναμονή του καταμαράν Andros Jet πλοίου, που θα ξεκινήσει από αύριο δρομολόγια, προκειμένου να επιστρέψουν στις εστίες τους. Οι ξενοδόχοι προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στα καταλύματα τους, αλλά και στα εστιατόρια της Καμαριώτισσας, του λιμανιού της Σαμοθράκης. Σημειώνεται πως κάποιοι τουρίστες μένουν σε αίθουσες που έχει διαθέσει ο Δήμος του νησιού.

Άδειασαν τα ράφια

Και μπορεί από αύριο που αναμένεται να πέσουν τα μποφόρ και να ξεκινήσει το καταμαράν Andros Jet να εκτελεί το δρομολόγιο Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, να δοθεί λύση στη μετατακίνηση των τουριστών, ωστόσο δεν φαίνεται να λύνεται εξ ολοκλήρου το πρόβλημα καθώς στο νησί, πλέον, καταγράφονται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα και φάρμακα.

Το  Andros Jet δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά, τα οποία θα τροφοδοτούσαν τη Σαμοθράκη με αποτέλεσμα οι φορείς του νησιού να ζητούν τη δρομολόγηση και του πλοίου “ANAX”, που είχε εκτελέσει δρομολόγια στις 9 και 10 Αυγούστου.

Μάλιστα ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας δημοσίευσε στο facebook μία φωτογραφία με άδεια τελάρα φρούτων και λαχανικών γράφοντας τα εξής:

«1. Γίνονται προσπάθειες συνέχισης της υποστήριξης στους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες που έχουν επείγουσες ανάγκες.
2. Υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας για δρομολόγηση οχηματαγωγού για μεταφορά εμπορευμάτων. Η τοπική αγορά έχει μεγάλες ελλείψεις πολλών αγαθών, τραφίμων κτλ.
3. Υπάρχει στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για βοήθεια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
4. Αναζητείται οποιαδήποτε λύση για πιο γρήγορη διέξοδο απο τα ήδη ανακοινωμένα».