Skip to main content

Η σχέση Τζιτζικώστα - Μητσοτάκη και τα διλήμματα για το συλλαλητήριο

Οι επαφές του Αυγενάκη σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, τα διλήμματα των δημάρχων για το συλλαλητήριο και η... ιδιαίτερη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη.

- Σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Την Παρασκευή ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κιλκίς που έγινε στη Γουμένισσα και το Σάββατο συγκέντρωσε στα Λαδάδικα όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από τη Θεσσαλονίκη, ενώ παρέστη και σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Οργανωτικά του κόμματος και εκλογική προετοιμασία ήταν σε πρώτο πλάνο. Όπως και τα «νέα» πρόσωπα που θέλει η ηγεσία του κόμματος να προωθήσει στα ψηφοδέλτια. Μπορεί να είναι ευγενικός και ανοιχτός σε φωτογραφίες ο κ. Αυγενάκης, αλλά η selfie με τη Νατάσα Σωτηριάδου σχολιάστηκε ως ένδειξη εκλογικής αξιοποίησης. Στο Κιλκίς να φανταστούμε... Πάντως, το φλουρί στην πίτα που έκοψε ο γραμματέας με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής το κέρδισε η περιφερειακή σύμβουλος, Έφη Βασιλειάδου.

- Σε ένα από τα νέα στούντιο της μεγαλύτερης αλυσίδας οίκων ανοχής έγινε η συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, από τον Θεολόγο Ηλιού για τη διαδικτυακή εκπομπή «Ό,τι Thess». Η αλυσίδα «Yourladies.gr», διαθέτει δεκάδες χώρους, τους οποίους μάλιστα χωρίζει σε «χρυσά» και «ασημένια» στούντιο. Όλοι στη γνωστή περιοχή του έρωτα στη δυτική πλευρά της πόλης. Το στούντιο που επισκέφτηκε ο δήμαρχος για τις ανάγκες της συνέντευξης ονομάζεται SD και λειτουργεί στη Νικηφόρου Ουρανού 6. Παρουσιάζεται δε από την εταιρία ως «νέος ιδιαίτερος χώρος». «Είσαι έτοιμος να το τολμήσεις...;», προκαλεί και προσκαλεί στο promo του χώρου η ιδιοκτήτρια εταιρία. Προφανώς όχι τον δήμαρχο, που το τόλμησε, ούτε για συνέντευξη...

- Όλες αυτές οι ανακοινώσεις των δημάρχων για το σκοπιανό ποια χρησιμότητα έχουν τελικά; Αφού υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αφού υπάρχουν ανακοινώσεις των συλλογικών οργάνων, σε τι εξυπηρετούν αυτές οι ανακοινώσεις; Προφανώς στο τοπικό ακροατήριο του οποίου τα αυτιά προσπαθούν να χαϊδέψουν. Διότι αφενός κανείς δεν αμφέβαλε για τον πατριωτισμό τους, αφετέρου δεν προχωρούν στο δια ταύτα, παρά υιοθετούν τη γνωστή εθνική γραμμή, φορώντας λεκτικά το κοστούμι του «Μακεδονομάχου». Για παράδειγμα δε μας λένε αν θα συμμετάσχουν ή αν καλούν τον κόσμο τους να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο... Τυχαίο; Προφανώς όχι, αφού και οι ίδιοι φοβούνται από τη μια το κόμμα κι από την άλλη το άγνωστο... Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι από τους 14 δημάρχους της Θεσσαλονίκης θα είναι την επόμενη Κυριακή στο συλλαλητήριο και ποιοι όχι. Και κάτι που πιθανώς όλοι ξεχνούν: Είναι εθνικό θέμα και το χειρίζεται η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, η οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται. Ας κρίνει καθένας τι υπηρεσίες προσφέρει στην ίδια τη χώρα με τις ενέργειές του.

- Τις καλύτερες μέρες τους μοιάζει να διανύουν το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η διήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ σε Πιερία και Πέλλα, είχε σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος φρόντισε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τα έργα που έχουν γίνει στις δυο περιοχές από την Περιφέρεια. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον κ. Τζιτζικώστα. Κι αν την πρώτη μέρα στην Πιερία αναφερόταν στην ομιλία του ασυνήθιστα κι αξιοπρόσεχτα πολλές φορές στον περιφερειάρχη με το μικρό του όνομα, τη δεύτερη στην Πέλλα, η αναφορά του στο σκοπιανό ήρθε να ταιριάξει... γάντι στη θέση που προ εβδομάδας είχε διατυπώσει ο κ. Τζιτζικώστας, όταν η ΝΔ δεν εξέφραζε ακόμη κάτι ολοκληρωμένο σε θέση. Χαλάει λίγο τη σούπα σε ορισμένους αυτή η πορεία της σχέσης των δυο ανδρών, αλλά μαθαίνουμε θα το καταπιούν...