Skip to main content

Η Σχολή kolotoumba του Τσίπρα και το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας

Ίδρυσε Σχολή Κωλοτούμπας ο πρωθυπουργός. Θα μείνει στην ιστορία μ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό, παρόλο που πίστευε ότι θα του αποδοθεί άλλος.

Γράφει η Corriere della Sera: «Ο Τσίπρας συμβούλεψε την Ιταλία να επιλέξει την "kolotoumba"»! Ίδρυσε Σχολή Κωλοτούμπας ο πρωθυπουργός. Θα μείνει στην ιστορία μ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό, παρόλο που πίστευε ότι θα του αποδοθεί άλλος.

Το ίδιο πίστευε και ο Ν. Κοτζιάς. Φαίνεται όμως πως η επιθυμία του να ταυτιστεί πλήρως με τις επιθυμίες των Δυτικών, δεν ξέρω τι θα επιτύχει μ’ αυτό, ξέρω όμως πως η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων του στερεί έναν ικανοποιητικό χαρακτηρισμό, που ενδεχομένως θα ήθελε. Πλην εάν, αυτός ο χαρακτηρισμός τον ενδιαφέρει λιγότερο.

Ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, στο twitter, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού για την ιδιωτική εκπαίδευση: Με παλαιότερη ομιλία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, την παρομοίασε. Δεν ξέρω αν κυριολεκτούσε ή μίλησε μεταφορικά. Όπως και νάχει, δεν μου φαίνεται περίεργο. Η ΚΝΕ δεν παρήλαυνε με το σφυροδρέπανο στο στάδιο της Β. Κορέας, μπροστά στον δικτάτορα; Η φωτογραφία με τον Κοντονή σημαιοφόρο, είναι χαρακτηριστική.

Όλα όσα απασχολούν την επικαιρότητα, σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποδειχθούν μάταια. Επειδή το κύριο, ζωτικό πρόβλημα της Ελλάδας, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Απεναντίας μάλιστα.

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατά το 2017 μειώθηκαν στις 88.553, καταγράφοντας ετήσια πτώση κατά 4,7%. Αντίστοιχα, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με τo 2016, φτάνοντας τους 124.501. Τρίτον, από τα παραπάνω προκύπτει ότι το φυσικό ισοζύγιο (δηλαδή η διαφορά γεννήσεων-θανάτων) επιδεινώθηκε περαιτέρω στη χρονιά που πέρασε, φθάνοντας στα -35.948 άτομα.

Μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ενταφιάστηκε κάθε προσπάθεια για δημογραφική πολιτική. Έκτοτε, όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά τα μέτρα που λαμβάνονται, το επιβαρύνουν περαιτέρω.

Οι συνομιλητές των Τούρκων, για δήθεν επίλυση των προβλημάτων μας, θα έπρεπε να λάβουν υπόψη την στάση του Τσώρτσιλ, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν προτάθηκε σύναψη ειρήνης με τον Χίτλερ. Ο Τσώρτσιλ την απέρριψε, λέγοντας πως «Με έναν φασίστα σαν τον Χίτλερ δεν γίνεται συμφωνία ειρήνης». Σύμφωνα με το σκεπτικό του, με αυτή την συμφωνία όλος ο λαός τη Αγγλίας θα γινόταν σκλάβος του Χίτλερ.

«Μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μας θα αντισταθούμε», έλεγε… Η αποδοχή πρότασης ειρήνης θα έδειχνε αδυναμία και ανικανότητα… Ο Τσώρτσιλ πήρε όλα τα ρίσκα πάνω του… Έκανε αυτά που δήλωσε… Και πέτυχε… Μήπως πρέπει να το αναλύσουν αυτό, όσοι μετέχουν τουλάχιστον στην δήθεν επίλυση του Κυπριακού;

Η αλήθεια είναι πως κανείς πολιτικός στην Αλβανία δεν στενοχωριέται, όταν τον συνδέουν με μαφιόζικες μεθόδους. Έχουν το γνώθι σ’ αυτόν. Ένα εκκλησιαστικό κειμήλιο που είχε διαρπαχτεί απ’ το κομουνιστικό καθεστώς, και στη συνέχεια για περίπου 30 χρόνια, βρίσκεται υπό τη διαχείριση του κράτους, ο Έντι Ράμα το δώρισε στην UNESCO.

Κατ’ αρχάς, είναι θλιβερό για όλους του ορθόδοξους πιστούς, που πνευματικές τους αξίες που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες λεηλατήθηκαν βίαια, να θεωρούνται απ’ την πολιτεία ακόμη ως ιδιοκτησία της. Οι πιστοί πίστευαν ότι η επαναπόδοσή τους και ο σεβασμός της ιδιοκτησίας εγγυάται με νόμο που ψήφισε η αλβανική κυβέρνηση. Σιγά, μη λογαριάσουν τους νόμους. Εδώ δολοφονούν και υμνούν τους δολοφόνους, στους νόμους θα κολλήσουν;