Skip to main content

Η Σεβίλλη το τρόπαιο του Europa League - Νίκησε 3-2 την Ίντερ (video)

Στην ιστορία θα μείνει το παιχνίδι της Κολωνίας μεταξύ της Σεβίλλης και της Ίντερ, που βρήκε νικητές του Σεβιγιάνους με σκορ 3-2.

Τον έκτο της ευρωπαϊκό τίτλο πανηγυρίζει η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε επί της Ίντερ, στον τελικό της Κολωνίας, με σκορ 3-2 και δικαιολογημένα θεωρείται ως η Βασίλισσα του Europa League.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για την Ίντερ, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι. Ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-0 για τους νερατζούρι.

Η απάντηση των Ισπανών ήρθε επτά λεπτά αργότερα. Μετά από σέντρα του Νάβας ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά νίκησε τον Χαντάνοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ομάδα του Λοπετέγκι γύρισε το ματς στο 33΄, καθώς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντε Γιονγκ με νέα κεφαλιά νίκησε τον Σλοβένο γκολκίπερ της Ίντερ, δίνοντας προβάδισμα στους Σεβιγιάνους, ωστόσο η χαρά τους κράτησε τρία λεπτά. Οι νερατζούρι με το ίδιο νόμισμα τους πλήρωσαν, με τον Γοδίν να φέρνει το ματς στα ίσα.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τις δυο ομάδες να πάνε ισόπαλες 2-2 στα αποδυτήρια.

Στο 65΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Μετά από λάθη στο χώρο του κέντρου από τους παίκτες της Σεβίλλης, ο Λουκάκου βγήκε απέναντι στον Μπόνο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Στο 75΄ η Σεβίλλη πέτυχε και τρίτο τέρμα, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος με τρομερό ανάποδο ψαλίδι άφησα άγαλμα τον Χαντάνοβιτς!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Κουντέ, Νάβας, Ρεγκιλόν, Ντιέγκο Κάρλος (86' Γκουντέλι), Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν, Σούσο (77' Βάσκες), Οκάμπος (71' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85' Εν Νεσιρί)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γιανγκ, Μπαζτόνι, Ντ'Άμπρόζιο (78' Μόουζες), Ντε Φράι, Γοδίν (90' Καντρέβα), Γκαλιαρντίνι (78' Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες (78' Αλέξις Σάντσες)

πηγή φωτο: sports.yahoo.com