Skip to main content

Η «Σιδηρά Κυρία» του SSM σε ειδική αποστολή στην Ελλάδα

Το μεγάλο άγχος της ΕΚΤ είναι να μην «στοχοποιηθεί» κάποια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και παρατηρηθεί εσωτερική μετακίνηση καταθέσεων.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη της «σιδηράς κυρίας» του SSM, Ντανιέλ Νουί, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, η συγκεκριμένη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τελικώς στο τέλος Φεβρουαρίου και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, τότε περίπου θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα από τα εν εξελίξει stress tests των ελληνικών τραπεζών. Συνεπώς, η Νουί έρχεται (και) προληπτικά, για «να κόψει το βήχα» στις φήμες και στα σενάρια που εκτιμάται ότι τότε θα αρχίσουν να φουντώνουν, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσει.

Το μεγάλο άγχος της ΕΚΤ είναι να μην «στοχοποιηθεί» κάποια από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες και παρατηρηθεί φαινόμενο μαζικής εσωτερικής μετακίνησης καταθέσεων. Ηδη, από τη Φρανκφούρτη διαρρέουν ότι «καμία τράπεζα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κεφαλαιοποίησης», εκτιμώντας ότι «όλες θα περάσουν τα τεστ».

Ωστόσο, για να σιγουρευτεί η ευρωπαική κεντρική τράπεζα ότι όλα θα πάνε κατ ευχήν και χωρίς ...απρόοπτα, στέλνει και τη Νουί σε ειδική αποστολή στην Ελλάδα.