Skip to main content

Τα συγχαρητήρια στη Νοτοπούλου και η σιγουριά του προέδρου

Οι ευχαριστίες στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η σιγουριά του Βασίλη Λεβέντη για τη νίκη της Φώφης Γεννηματά και οι επίσημοι της παρέλασης.

-Σίγουρος για την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά στις εκλογές για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς δήλωσε στη χθεσινή παρέλαση ο Βασίλης Λεβέντης. «Αμφιβάλλει κανένας ότι θα νικήσει η Φώφη;», ρώτησε ρητορικά ο κ. Λεβέντης. Η κ. Γεννηματά που καθόταν δίπλα του εμφανίστηκε πιο χαμηλών τόνων. «Αν δεν το δείξει η κάλπη νικητής δεν είναι κανείς», είπε η κ. Γεννηματά.

-Ισχυρή η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά στην παρέλαση. Με τέσσερις βουλευτές έδωσε το παρών το κόμμα: Φάμελλος, Παρασκευόπουλος, Μπόλαρης και Μάρδας... Από τη ΝΔ παρόντες οι κ.κ. Γκιουλέκας, Καλαφάτης και Ράπτη, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟ, Κώστα Τσιάρα. Τρεις οι πολιτικοί αρχηγοί (Καμμένος, Γεννηματά και Λεβέντης), ενώ από πλευράς αυτοδιοίκησης ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν εκεί, όχι όμως και ο Γιάννης Μπουτάρης. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, είπε ότι ο δήμαρχος είχε μια οικογενειακή υποχρέωση που τον κράτησε μακριά. Από την άλλη, απουσία του δημάρχου, ο κ. Τζιτζικώστας κάθισε κι αυτός στην κεντρική εξέδρα των επισήμων. Μαζί με τους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την οποία δεν... βλέπει μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια.

-Τόσα συγχαρητήρια και ευχαριστίες από τόσους πολλούς δεν πρέπει να έχει ακούσει μαζεμένα σε μια εκδήλωση η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. Η κ. Νοτοπούλου είχε την τιμητική της στην εκδήλωση της Παρασκευής στο στρατόπεδο Παύλου Μελά και παρότι δεν ήταν ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές μετατράπηκε σε κεντρικό πρόσωπο. Όπως και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας. Μνημόνευσε με θέρμη τη συνεισφορά του στην παραχώρηση του στρατοπέδου στον οικείο δήμο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά υπήρξαν κι ένας δυο από το κοινό που δυσφόρησαν, προκαλώντας την αντίδραση του περιφερειάρχη. Στη συνέχεια πάντως και οι υπόλοιποι ομιλητές μνημόνευσαν τον σεβασμιότατο, οπότε οι αντιδρώντες σιώπησαν...

-Μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής, ετοιμάζεται να πάει στη Βουλή με ένα σχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Μάλιστα, φέρεται να έχει πάρει δεσμεύσεις κι από κυβερνητικούς βουλευτές της Θεσσαλονίκης ότι οι προτάσεις του μπορούν να θεσμοθετηθούν και να αλλάξουν τα πράγματα στο συγκεκριμένο τομέα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, όπως η κατάργηση του πρώην Οργανισμού Λαϊκών Αγορών... Πάντως, ο κ. Δερετζής δηλώνει αποφασισμένος να το παλέψει.