Skip to main content

Οι συλλήψεις δημοσιογράφων, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και εξαίρετοι δημοσιογράφοι, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλώς Αριστερά.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας ''Φιλελεύθερος" Παναγιώτης Λάμψιας, ο οποίος συνελήφθη μετά τη μήνυση σε βάρος του από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν», και χαρακτήρισε «ντροπή για τη σύγχρονη δημοκρατία» όσα συνέβησαν το Σάββατο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και εξαίρετοι δημοσιογράφοι, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλώς Αριστερά, αλλά είναι κομμουνιστική Αριστερά, και με κάποιες Συνιστώσες μάλιστα που έχουν ακροαριστερό βιογραφικό.

Ως εκ τούτου, είναι φυσική η αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους, αφού είναι ορκισμένοι εχθροί της δημοκρατίας, την οποία -σύμφωνα με την ιδεολογία τους- θέλουν να αντικαταστήσουν με σοβιετικό καθεστώς. Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι αστοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές, και εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κάποιο εναλλακτικό κόμμα, δεν θα εξελιχθούν καλά τα πράγματα.

Ίσως παρασύρονται από την αυθεντική ατλαντική πολιτική του Τσίπρα, και δύο-τριών άλλων, οι οποίοι όμως δεν είναι αυτοί που ελέγχουν το κόμμα. Διαχειριστές της εξουσίας είναι, που για να διατηρηθούν σ’ αυτήν, πωλούν κι αυτοί αριστεροσύνη.

Δείτε, τι κάνει κάθε υπουργός. Ό,τι θέλει, και εναντίον της πολιτικής την οποία υποτίθεται ότι καθορίζει ο πρωθυπουργός. Ο οποίος φαίνεται ότι τα δύσκολα τα αντιμετωπίζει σαν "χαμένος". Δεν κρύβεται η αδυναμία του, ούτε και για να επιβληθεί στους υπουργούς του. [Κάηκε και η Δούρου με την πυρκαγιά στο Μάτι, κι έτσι είναι άδεια η δεξαμενή δελφίνων].

Προσέξτε λογική πολιτική επιχειρηματολογία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τελευταία κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει τις υπόνοιες για το κίνητρο ίδρυσης του κόμματός του. Είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται να κλείσει το Σκοπιανό και να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα μας, με τους Τούρκους που απειλούν τα νησιά μας».

Θα μπορούσε δηλαδή, κύριε Θεοδωράκη, να γίνει και αντίστροφα; Να δώσουμε στους Τούρκους ό,τι θέλουν εξασφαλίζοντας ησυχία, για να ασχοληθούμε με την αλυτρωτική πολιτική που ασκούν Σκοπιανοί και Αλβανοί; Αυτό το επιχείρημα το ψέλλισαν στην αρχή παπαγαλάκια της κυβέρνησης, αλλά το εγκατέλειψαν επειδή είναι παιδιάστικο.

Παραχωρούμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, για να αντιμετωπίσουμε μια άλλη απειλή, με άγνωστη έκβαση; Άρα, πρέπει να δώσουμε και κάτι τις στους Αλβανούς, ώστε απαλλαχτούμε πλήρως από τα προβλήματα του βορρά. [Κατάλαβε άραγε ο κ. Θεοδωράκης, γιατί στις δημοσκοπήσεις ψάχνει να βρει το κόμμα του;]

Πόσο τραγικά ακούγεται το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια, ότι η Ελλάδα είναι η κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Θα μπορούσε να γίνει, αλλά… χάρη στους εθνοσωτήρες που μας φυτεύουν, σε λίγο πιάνουμε πάτο. Εκεί που οι Βαλκάνιοι ήσαν πολύ πίσω οικονομικά από εμάς, αρκεί να συγκρίνει κάποιος τις επιδόσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης, με βάση τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ:

Σήμερα το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα βρίσκεται στα 25.879 δολάρια, έναντι 35.000 δολαρίων της Σλοβενίας, 25.300 δολ. της Κροατίας, 25.500 δολ. της Ρουμανίας, και 22.700 δολ της Βουλγαρίας.