Skip to main content

Η σημασία της πρόληψης σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στον Δ. Ωραιοκάστρου

Η εκδήλωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου.

Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού για πιο αποτελεσματική θεραπεία αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που συνδιοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Το κοινό καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και υλοποιεί η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου στον τομέα της προληπτικής ιατρικής, πιστεύοντας πως η δύναμη είναι γνώση και μπορεί να μας προστατεύσει.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια στον τομέα της προληπτικής ιατρικής όσον αφορά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» και τις τοπικές κοινωνίες. Επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν όλες οι γυναίκες πως η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και ότι πρέπει να βάλουν στη ζωή τους τούς προληπτικούς ελέγχους.

Ο χειρουργός μαστού - μαστολόγος, Χρήστος Βρέκας, μίλησε για τον καρκίνο του μαστού, παρέχοντας πληροφορίες στο κοινό για τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί στο σώμα και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κάλεσε τις γυναίκες να πραγματοποιούν ετήσιο προληπτικό έλεγχο και επισήμανε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για αποτελεσματική θεραπεία.

Η Κατερίνα Λέντη, ψυχολόγος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» αναφέρθηκε στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιεί ο Σύλλογος και μίλησε αναλυτικά για τη στήριξη που παρέχει στις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η Ανατολή Γκαγκοπούλου, μέλος δ.σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», εκπαιδευμένη εθελόντρια και κάτοικος του Ωραιοκάστρου, η οποία μίλησε για την προσωπική της εμπειρία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και για την μάχη που έδωσε για να βγει νικήτρια. Έστειλε μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, τονίζοντας πως με την πρόληψη σώζονται ζωές.

Στην εκδήλωσή συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, η πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης.