Skip to main content

Οι εμμονές στο θέμα Σαββίδη και η ποσόστωση του Άδωνι

Το θέμα Σαββίδη (ειδικά αυτό με το ντου στον αγωνιστικό χώρο) δεν είναι πολιτικό κι ας κόπτονται όσοι κραυγάζουν να το μετατρέψουν σε τέτοιο

-Κορυφαίο πολιτικό γεγονός για την Κεντρική Μακεδονία το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο κι ας υπάρχουν πολλές ενστάσεις, που κάνουν λόγο για κυβερνητική φιέστα. Όποιος θέλει μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του στους ίδιους τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς αρμόδιους επί μιας σειράς πολύ σημαντικών τομέων για την περιοχή. Να γίνεται διάλογος όμως και να μη συμμετέχεις, αφήνοντάς τον να μετατραπεί σε φιέστα δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης, αλλά δικό σου. Την ώρα που πολλοί γκρινιάζουν για το περιφερειακό συνέδριο, οι υπουργοί και όλοι οι κυβερνητικοί φορείς έρχονται με ανακοινώσεις και μάλιστα σημαντικές. Όπως με πολύ σημαντικές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική σε διάφορους τομείς έρχονται και πολλές επαγγελματικές ομάδες, φορείς, κλάδοι, κινήσεις πολιτών, οπαδοί, κόμματα κτλ. Που θα πάει η αντιπαράθεση θα το δούμε, όπως θα δούμε στην αποτίμηση πια αν ήταν χρήσιμο το συνέδριο, αν έβγαλε πράγματα, αν ωφέλησε ή έβλαψε, αν ήταν αδιάφορο. Να το κρίνουμε χωρίς να έχει γίνει και να το απορρίπτουμε επειδή το κάνει αυτή –η έστω κακή- κυβέρνηση δεν προσφέρει κάτι. Φανταστείτε να έκαναν το ίδιο και οι τοπικοί φορείς. Να ερχόταν ο Σκουρλέτης να ανακοινώσει τη μεταρρύθμιση στον Καλλικράτη και να ήταν απόντες. Να έκανε ανακοινώσεις για την ΕΒΖ ο Χαρίτσης και να ήταν όλοι απόντες... Είναι ανάλογο της λογικής για αποχή από τις εκλογές ή της απουσίας των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή όταν οι αριθμοί δεν βγαίνουν για την πλειοψηφία... Καθένας επωμίζεται τις ευθύνες του.

-Αυτή η εμμονή ορισμένων –γνωστών και μη εξαιρετέων- να βάλουν ντε και καλά όλους τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης να μιλήσουν για τον Ιβάν Σαββίδη καταντά αστεία. Όσοι εναντιώνονται στον Σαββίδη χλευάζουν όσους αποφεύγουν να πάρουν θέση για την εισβολή του στο γήπεδο με το όπλο του και θεωρούν τη σιωπή τους ένοχα υποστηρικτική στον επιχειρηματία. Όσοι είναι με τον Σαββίδη χλευάζουν όσους αποφεύγουν να πάρουν θέση για το ίδιο ζήτημα και θεωρούν τη σιωπή τους ένοχα επικριτική στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι με όσους δεν παίρνουν θέση και θεωρώ ενόχους όσους πιέζουν είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη για δηλώσεις στήριξης ή κατακραυγής. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία, υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους. Τα λόγια περισσεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Να μιλήσουν οι πράξεις. Το θέμα Σαββίδη (ειδικά αυτό με το ντου στον αγωνιστικό χώρο) δεν είναι πολιτικό κι ας κόπτονται όσοι κραυγάζουν να το μετατρέψουν σε τέτοιο.

-Μαθαίνω ότι έχει ένα είδος «ποσόστωσης» στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης και θα έχει και στους υποψήφιους στις λίστες της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Στελέχη που είναι προσκείμενα στον κ. Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη, προσεγγίζουν μάλιστα πολιτευτές, αυτοδιοικητικούς, πρόσωπα της πόλης για τις λίστες σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης και τους ρωτούν αν θα έβλεπαν με καλό μάτι ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με τη στήριξη του Άδωνη. Έτσι μας είπαν ορισμένοι που έτυχαν τέτοιας προσέγγισης... Οι κακές «γαλάζιες» γλώσσες μάλιστα λένε ότι ανάλογη «ποσόστωση» έχει ο κ. Γεωργιάδης και σε άλλες κομματικές θέσεις ευθύνης. Όπως για παράδειγμα στη σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Αν αληθεύουν οι φήμες ή είναι απλώς κουτσομπολιό καφενείου δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι με την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ είχαν κληθεί όλοι να εγκαταλείψουν τους «-ισμούς». Άλλαξε κάτι;

-Συνεπής απέναντι στην προτροπή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για παραίτηση όσων αντιπεριφερειαρχών προτίθενται να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή δήμαρχοι ήταν ο Φάνης Παπάς, που σκοπεύει να μπει στη λίστα της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπάς που συζήτησε με πολλούς περιφερειακούς συμβούλους την απόφασή του, έλεγε ότι πέρα από τη συνέπεια απέναντι στον περιφερειάρχη ήθελε να είναι συνεπής απέναντι και στους συναδέλφους του. Ο ίδιος θεωρούσε unfair να καταλαμβάνει μια θέση αντιπεριφερειάρχη ως την τελευταία στιγμή χωρίς να δίνει τη δυνατότητα αυτή σε έναν συνάδελφό του, ο οποίος θα ήθελε να κάνει δουλειά για την παράταξη της διοίκησης και να παραμείνει στο πλευρό Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Επίσης, τόνιζε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας, από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, έχοντας παράλληλα το χρόνο για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του και να επικεντρώσει τις δυνάμεις του στη δύσκολη προσπάθεια για την κατάληψη εκλόγιμης θέσης στην επόμενη Βουλή.