Skip to main content

Η συμφωνία Τιράνων-Πρίστινας και το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας

Υπέγραψαν Συμφωνία για συνένωση των διπλωματικών και προξενικών τους αποστολών, καθώς και για στρατηγική συνεργασία στην εξωτερική πολιτική.

Ένας στους τρεις εργαζομένους (29,88%) στην Ελλάδα, απασχολείται με μερική απασχόληση και αμείβεται με μεικτό μισθό της τάξης των 391,32 ευρώ τον μήνα.

Έτσι "μειώνει" την ανεργία ο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τις εκατοντάδες χιλιάδες νέων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα κυβερνιέται με φαινομενική πραγματικότητα. Παρουσιάζονται νούμερα θετικά, που κρύβουν όμως την άσχημη εικόνα της οικονομίας. Μετά από τέσσερα χρόνια, τώρα πια βγήκαν όλα στο φως. Ό,τι και να πει η Αριστερά, δεν γίνεται πλέον πιστευτή.

Ο Έντι Ράμα στα χνάρια του Ερντογάν. Εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο που έχει ως στόχο να ρυθμίσει και να ελέγξει τον ηλεκτρονικό Τύπο, ένα νομοσχέδιο γνωστό ως "πακέτο αντι-δυσφήμησης".

Σχετικές δηλώσεις έγιναν από την υπουργό Δικαιοσύνης, Ετίλντα Γκιονάι, η οποία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το πακέτο δεν παραβιάζει την ελευθερία του λόγου. Η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει το σχετικό νομοσχέδιο ως  κυβερνητική λογοκρισία των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Με τίτλο "Νέο πιόνι στην Ανατολική Μεσόγειο", δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της ισλαμικής φιλοκυβερνητικής Yeni Şafak ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ο Λίβυος στρατιωτικός ηγέτης Χαλίφα Χαφτάρ αποτελεί πιόνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ και της Ελλάδας στον ενεργειακό πόλεμο που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα σχολιάζει το αυξημένο ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη σε σχέση με τον Χαφτάρ.

Ποιος είπε ότι δεν προχωράει το σχέδιο της "Μεγάλης Αλβανίας"; Τα υπουργεία Εξωτερικών Αλβανίας και Κοσόβου, υπέγραψαν Συμφωνία για συνένωση των διπλωματικών και προξενικών τους αποστολών, καθώς και για στρατηγική συνεργασία στην εξωτερική πολιτική.

Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας, ο 28χρονος Κοσοβάρος Γκέντ Τσάκαϊ, μιλώντας για τη Συμφωνία, δήλωσε ότι αυτή στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: πολιτικό, διπλωματικό, πολιτιστική διπλωματία, επαγγελματική κατάρτιση. Η Αλβανία, αναλαμβάνει και την άμεση εκπροσώπηση και την άνευ όρων προώθηση των επίσημων θέσεων του Κοσόβου, εκεί όπου η εκπροσώπηση του Κοσσόβου είναι αδύνατη.

Τέλος ο "μακεδονικός στρατός" από Πέμπτη 4 Ιουλίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που υπογράφηκε την Τετάρτη και όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο στρατός των Αλβανο-Σλάβων των Σκοπίων μετονομάστηκε σε "Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας". Θριαμβεύουν τα συριζαίικα ΜΜΕ, με την αλλαγή αυτή. Όλο το πρόβλημα δηλαδή ήταν ότι προστέθηκε το "Βόρεια";

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen, είναι η νέα ηγέτιδα της Ευρώπης διάδοχος του Γιούνκερ, είναι αυτή που ως υπουργός Άμυνας της Γερμανίας στο παρελθόν ζήτησε την εν ψυχρώ αποπομπή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ένεκα της τότε κάποιας προσπάθειας προσέγγισης της Αθήνας με την Μόσχα την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα.

Και δεν έκρυψε ποτέ την φιλότουρκη διάθεσή της.