Skip to main content

Το μπέρδεμα της ΝΔ με το ποδόσφαιρο και το σκληρό ροκ στη Θεσσαλονίκη

Ο κύκλος των «Μητσοτακικών» στη Θεσσαλονίκη, το σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης και η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για τον Ηρακλή.

Σκληρό ροκ αναμένεται να χορέψουν την κυβέρνηση τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε μια σειρά από πρωτοβουλίες τους ενάντια στους πρώην συντρόφους τους και στις πολιτικές που πλέον εφαρμόζουν (οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις αντιπολιτευτικές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ προ... εξουσίας), έχουν και την υποστήριξη άλλων αριστερών δυνάμεων. Το πρόσφατο άνοιγμα των διοδίων μαθαίνουμε θα έχει και συνέχεια, ενώ τα ανοιχτά μέτωπα συνεχώς αυξάνονται. Προβλέπεται θερμό καλοκαίρι κι όσο πλησιάζουμε στο 2019 έρχονται και περισσότεροι... καύσωνες. «Αυτή η κυβέρνηση είναι ίδια με εκείνες τις οποίες αντιπολιτευόμασταν στο παρελθόν. Όπως δεν χαρίσαμε κάστανα τότε έτσι και τώρα», έλεγε στέλεχος της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης, προαναγγέλλοντας: «Θα τρίβουν τα μάτια τους»...

Περισσότεροι από 40 Θεσσαλονικείς στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αθήνα, λιγότεροι μεν, αλλά πάλι περισσότεροι από δέκα πήγαν μέχρι την Κρήτη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, όπου θεωρείται κυρίαρχος ο «καραμανλισμός» ανέκαθεν είχε πολλές συμπάθειες. Τις οποίες κληρονόμησε και η Ντόρα Μπακογιάννη αργότερα. Δεν είναι βέβαιο ότι τις κληρονόμησε στο σύνολό τους και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυρίως επειδή όπως μαθαίνουμε πολλοί είναι εκείνοι που δεν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαφή και πρόσβαση στον πρόεδρο. Πρωτοβουλίες για να αναστραφεί το συγκεκριμένο κλίμα μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνουν κάποια στελέχη της ΝΔ, που είναι αποστασιοποιημένα σήμερα από τον κομματικό μηχανισμό.

Με διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι, τα φετινά βραβεία αντιοικολογικής δράσης της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Τους υποψήφιους τους διάλεξαν τα στελέχη της κίνησης, όμως τους... νικητές θα αναδείξουν οι πολίτες. Το πανελλαδικό βραβείο διεκδικούν η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή οι κ.κ. Σταθάκης και Φάμελλος, ο πρώην ομοϊδεάτης των οικολόγων υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Όσο για τη Θεσσαλονίκη, στους υποψήφιους μπήκαν από τον... εμίρη του Ντουμπάι και τον Ιβάν Σαββίδη, μέχρι τη διοίκηση της Περιφέρειας και τον Γιάννη Μπουτάρη.

Μήπως να μας ξεκαθάριζαν τελικά αν η πολιτική εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο ή όχι στη ΝΔ; Ο πρόεδρος του κόμματος λέει μην τα μπλέκετε με αφορμή όσα έγιναν με τον Ιβάν Σαββίδη, τη ΣΕΚΑΠ, τον ΠΑΟΚ κτλ. και λίγες μέρες μετά 11 βουλευτές του κόμματος καταθέτουν ερώτηση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Θα μου πεις να ήταν το μόνο μπέρδεμα... Εδώ χαρακτήριζαν ως διακοσμητικό και δομή βολέματος ΣΥΡΙΖΑίων το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και μετά οι κομματικοί επικεφαλής πήγαιναν να συνεννοηθούν για να βρουν λύσεις, νομιμοποιώντας την ύπαρξή του. Μήπως να συνεννοούνταν πρώτα μεταξύ τους για να καταλάβουμε κι εμείς;