Skip to main content

Η συνάντηση Μπουτάρη - Γεννηματά, η πρόταση για Γούλα και η απάντηση

Το μεσημέρι, στις 3, συνέρχεται εκ νέου η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Γράφει ο Σαλονικιός

Επανεκκινούν οι ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά και το εορταστικό διάλειμμα των προηγούμενων ημερών. Σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, συνέρχεται ως γνωστόν εκ νέου η δημοτική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τις υπόλοιπες έξι παρατάξεις.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση, μετά τις ενδοπαραταξιακές εκλογές από τις οποίες αναδείχθηκε η Καλυψώ Γούλα, ως η πρόταση υποψηφιότητας εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας».

Πολλά από τα στελέχη της πλειοψηφίας διερωτόνταν χθες ποιος είναι ο λόγος της σημερινής συνάντησης. Την ίδια απορία είχα κι εγώ. Ρώτησα, λοιπόν, δεξιά και αριστερά και έμαθα πως ο Μπουτάρης εμφανίζεται κάπως απογοητευμένος τις τελευταίες ημέρες και οι λόγοι, όπως μου είπαν, είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εικόνα που εμφανίζει η «Πρωτοβουλία» όπου ο καθένας φαίνεται να τραβά το δρόμο του. Άλλος με την Καλυψώ, άλλος με την Έλλη Χρυσίδου, άλλοι να συζητούν με άλλους επικεφαλής συνδυασμών και ορισμένοι να επιλέγουν την αποχή. Γι’ αυτό και, όπως μαθαίνω, ο δήμαρχος σκέφτεται να ζητήσει σήμερα από τα στελέχη του να δηλώσουν αν είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την επιλογή της Καλυψώς, αλλιώς να το διαλύσουν.

Ο δεύτερος λόγος ο οποίος προκάλεσε απογοήτευση στον δήμαρχο ήταν ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς υπήρξε τετ α τετ του δημάρχου με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά για τις πολιτικές εξελίξεις στον δήμο, της εξήγησε ότι η «Πρωτοβουλία» έχει πλέον δική της υποψηφιότητα, αυτήν της Καλυψώς, και της ζήτησε να το δει θετικά, όταν θα έρθει η ώρα να λάβει τις αποφάσεις της. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Φώφη άκουσε με προσοχή την άποψη του δημάρχου, αλλά του απάντησε πως προσανατολίζεται προς άλλη λύση η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή της, ταιριάζει με αυτήν του Σπύρου Βούγια.

Δεν ξέρω κατά πόσο η στάση αυτή του ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να επηρεάσει την πορεία της υποψηφιότητας της Καλυψώς. Φαντάζομαι αυτό θα φανεί στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην «Πρωτοβουλία».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ίδια πηγή μου, αναφέρει ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να περιμένει πότε θα τελειώσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των επτά παρατάξεων της κεντροαριστεράς ώστε μετά να ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Προσανατολίζεται να το κάνει πολύ νωρίτερα, μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες.