Skip to main content

Μία συν τρεις επιλογές το ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Προ ημερών ο Σπύρος Βούγιας είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην Αθήνα. Τι ειπώθηκε.

Γράφει ο Σαλονικιός

Είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι αναμένουν την οριστική απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη για το εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος, την οποία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόκειται εκτός νέου απροόπτου, να την ανακοινώσει την προσεχή Πέμπτη. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται, πάντως, ο Σπύρος Βούγιας ο οποίος μαζί με τον Νίκο Νυφούδη έχουν συγκροτήσει, ως γνωστόν, παράταξη με σκοπό τη συμμετοχή στις εκλογές του Μαΐου.

Προ ημερών ο Βούγιας είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην Αθήνα. Ο Σπύρος εξήγησε στην Φώφη ότι ο ίδιος δεν εξαρτά τις αποφάσεις του από την όποια απόφαση του Μπουτάρη και είπε πως η παράταξη η οποία είναι σε φάση στελέχωσης θα συμμετάσχει σε κάθε περίπτωση στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επανέλαβε προς τον Σπύρο ότι το κόμμα στηρίζει κάθε εκλεγμένο δήμαρχο ο οποίος εξελέγη με την υποστήριξή του το 2014, μεταξύ των οποίων είναι και ο Μπουτάρης, εφόσον βεβαίως, τελικά θα είναι υποψήφιος. Σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα θα δει τι θα πράξει.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι επιλογές είναι θεωρητικά τρεις: η πρώτη αφορά το δίδυμο Βούγια – Νυφούδη, η δεύτερη την Εύα Καϊλή, εάν και εφόσον η ευρωβουλευτής θελήσει να αναμειχθεί στο δήμο και η τρίτη είναι η "κίνηση των πέντε" δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων είναι και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ο οποίος ανήκει ως γνωστόν στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Πάντως, το δίδυμο Βούγια – Νυφούδη σχεδιάζει την πρώτη δημόσια εκδήλωση, μετά την ανακοίνωση της συγκρότησης παράταξης που έγινε στις 17 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 15 Δεκεμβρίου, στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος. Σε αυτήν θα ανακοινωθεί το όνομα και το λογότυπο της παράταξης και πιθανότατα και το ποιος εκ των δύο θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος. Θα παρουσιαστεί επίσης η πρώτη ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.