Skip to main content

Η σύνδεση παλιάς και νέας Τούμπας μέσω του Κωνσταντίνου Ζέρβα (φωτο)

Ενημερωτική επίσκεψη Ζέρβα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ - Τα δώρα με συναισθηματική αξία που προσέφερε - «Ώριμο το project της Νέας Τούμπας»

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Δ. Μήτρου, Χ. Τσαβαλιά, Σ. Τσέτη, Ν. Σδούγγο, Γ. Ροδινό και Φ. Κοντούλη.

Από πλευράς ΠΑΟΚ παρόντες ήταν οι κ. Γ. Δημογιάννης, Κ. Κυριάκος και Δ. Παπαδόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι προκλήσεις αυτού του μεγάλου για την πόλη project. Από πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ και του Α.Σ το βασικό αίτημα ήταν η παροχή πολύπλευρης στήριξης από όλους τους φορείς της πόλης, προεξάρχοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση χωρίς προσκόμματα. Ούτως ή άλλως οι διαδικασίες είναι σύνθετες και χρονοβόρες.

Από πλευράς του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, λόγω των δεσμών που διατηρεί η οικογένειά του με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Θα σταθώ κοντά σε κάθε επενδυτή που σχεδιάζει παρεμβάσεις στην πόλη, πόσο μάλλον που εδώ μιλάμε για τον ΠΑΟΚ με τον οποίο έχω ιδιαίτερους δεσμούς».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζέρβας προσέφερε δώρα με συναισθηματική αξία:

α) Αντίγραφο φύλλου της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» της 24ης Ιουλίου 1967, όπου αναφέρεται η μελέτη για το στάδιο 40.000 θέσεων που έκανε ο Πολιτικός Μηχανικός και πατέρας του Κωνσταντίνου, Βασίλειος Ζέρβας.

β) Φωτογραφία αρχείου του πρώτου γηπέδου.

γ) Αντίγραφο του «Λαχείου υπέρ ανεγέρσεως του νέου σταδίου του ΠΑΟΚ» με την αγορά του οποίου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνεισφέραν στην ανέγερση του νέου γηπέδου.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «η δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου προφανώς αναβαθμίζει την περιοχή που μαζί με τις συνολικές διαρρυθμίσεις του περιβάλλοντος χώρου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα δώσει προστιθέμενη αξία σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παραδείγματα που μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ανακαίνισαν εκ βάθρων τις παλιές τους εγκαταστάσεις μέσα στον αστικό ιστό».

Το project αυτό είναι ώριμο, υπάρχει συναίνεση σε επίπεδο μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων, ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και ψηλώνει και μαζί με αυτόν γίνεται αντιληπτή η ανάγκη σε περισσότερους για ένα σύγχρονο γήπεδο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών. Αν δούμε το γήπεδο σαν μία ευκαιρία μεγάλης αστικής ανάπλασης και παρέμβασης στο δημόσιο χώρο θα καταλάβουμε πως μόνο ωφελημένη θα βγει η Θεσσαλονίκη».