Skip to main content

Οι συμμαχίες στο νέο εκλογικό τοπίο του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Διευρύνεται ακόμη περισσότερο η Δημοτική Κίνηση του Λάζαρου Κυρίζογλου - Νέα αυτοδιοικητική σύμπραξη με επικεφαλής τον Γιώργο Κυριλλίδη.

Οι συνενώσεις και συμπράξεις δημοτικών παρατάξεων είναι το βασικό χαρακτηριστικό του προεκλογικού σκηνικού στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.  

Πιο συγκεκριμένα, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Δημοτική Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου.

Μετά από συνάντηση του κ. Κυρίζογλου με τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο, και επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για το Μέλλον» Γιώργο Καζαντζίδη, αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Οι κ.κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Γιώργος Καζαντζίδης συμφώνησαν ότι «μόνο με διάλογο, συνεργασία, ενότητα και κοινούς αγώνες, στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, μπορούν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του τόπου και οι προκλήσεις του μέλλοντος».

Εν τω μεταξύ, σε αυτοδιοικητική σύμπραξη προχώρησαν και οι δύο δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε δράση» του Γιώργου Κυριλλίδη και «Ενότητα για την αλληλεγγύη και την ανατροπή», η οποία είχε στηριχθεί το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε επικεφαλής τον Παράσχο Λαδά. Η νέα δημοτική κίνηση ονομάζεται «Πολίτες σε δράση για την ανατροπή» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κυριλλίδη και προτεραιότητα, όπως αναφέρεται, την καθημερινότητα και το πώς αυτή θα γίνει καλύτερη. «Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, με την ενωτική αυτή πρωτοβουλία, να ανατραπεί το αναχρονιστικό και συντηρητικό μοντέλο της διοίκησης Κυρίζογλου», επισημαίνει η νέα δημοτική παράταξη.

Επίσης, στη μάχη των εκλογών  πρόκειται να συμμετάσχει από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Ιωάννης Νωτάκης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το ΚΚΕ.

Εκ νέου υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Ηλίας Σμηλιός,  από την «Ανταρσία» με την παράταξη «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης». Η δημοτική κίνηση έχει ανοίξει συζήτηση για τη συμμετοχή της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.