Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
x

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ ΜΕ ΦΟΝΤΟ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΦΟΡΑ «ΑΙΑΝΤΑΣ» (VIDEO)

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η κατασκευή της βιβλιοθήκης είναι ένα πρόσχημα προκειμένου να εμπεδωθεί η αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο

Με φόντο την υδροφόρα της Αστυνομίας «Αίαντα» και αστυνομικούς της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) εκπρόσωποι φοιτητών, που διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστημιακό χώρο, έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη Τύπου μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών, ανάμεσα τους και οι δύο προσαχθεντες για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο campus, λίγο μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, έστησαν δύο τραπέζια μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών - Ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας (φωτο+vid)

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η κατασκευή της βιβλιοθήκης είναι ένα πρόσχημα προκειμένου να εμπεδωθεί η αστυνομική παρουσία στο πανεπιστήμιο και να λειτουργήσει ως προάγγελος της παρουσίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση κατασκευής της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό του ΑΠΘ

Ξεκαθάρισαν σε κάθε τόνο ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά του νόμου πλαισίου για τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές καταγγελουν, επίσης, την αστυνομία για τον χθεσινό τραυματισμό του 20χρονου φοιτητή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ