Skip to main content

Η συνεργασία δήμου - Ιατρικού Συλλόγου στη συνάντηση Ταχιάου με Νίτσα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας και λήψης πρωτοβουλιών για τον τομέα της υγείας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Νίτσα, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Σουζάνα Καϊλάρη και Γιάννη Κωνσταντινίδη και τον υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο Απόστολο Βεϊζαδέ.

Ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» συζήτησαν με τον κ. Νίτσα τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ιατρικού Συλλόγου, σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία κοινωνικών ιατρείων, σε ενημερωτικές καμπάνιες για την υγεία, αλλά και στο θέμα των ιατρών εργασίας.

Ο κ. Ταχιάος υποστήριξε οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές υγείας του δήμου μπορούν να ενισχυθούν με την συνεργασία του ιατρικού συλλόγου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου το οποίο θα καθορίζει την λειτουργία κοινωνικών ιατρείων με διευρυμένες και αξιοπρεπείς παροχές ιατρικών υπηρεσιών, ενώ ο κ. Νίτσας τόνισε πως πρέπει να υπάρχει έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και θέσπιση κριτηρίων προκειμένου να μπορεί κάποιος να εξυπηρετείται από τα κοινωνικά ιατρεία.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι θα πρέπει ο σύλλογος να καταγράψει τους γιατρούς που θα θελήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, αλλά και ο δήμος από την πλευρά του να δημιουργήσει ένα μητρώο ανασφάλιστων και αδύναμων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε ιατρεία που πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές και ανήκουν σε μέλη του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συμφώνησαν, επίσης, στη δυνατότητα συμμετοχής του δήμου σε ενημερωτικές καμπάνιες του ιατρικού συλλόγου για θέματα υγιεινής, πρόληψης και ασφάλειας των πολιτών, όπως οι εμβολιασμοί, οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, του αλκοόλ και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.