Skip to main content

Οι Σκανδιναβοί έδωσαν 4 βραβεία τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφέρεια απέσπασε ένα χρυσό και τρία ασημένια βραβεία στα Greek Travel Awards που ολοκληρώθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη.

Τα βραβεία του Greek Travel Awards, η απονομή των οποίων ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης στην αίθουσα Golden Hall, σάρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωταγωνιστές των βραβείων ήταν ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία της χώρας κ.λπ. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέσπασε ένα χρυσό βραβείο στην κατηγορία για τον καλύτερο προορισμό περιπέτειας και τρία ασημένια στις κατηγορίες για την καλύτερη περιφέρεια, τον καλύτερο πράσινο-οικολογικό προορισμό και τον καλύτερο γαστρονομικό προορισμό.

Παράλληλα, οι Περιφέρειες Κρήτης και Θεσσαλίας ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των βραβείων που δόθηκαν, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν και άλλες περιοχές της χώρας που ξεχώρισαν για τα μοναδικά τουριστικά προϊόντα τους.



Τα Greek Travel Awards, που διοργάνωσε η εταιρεία North Events, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι τα πρώτα και μοναδικά βραβεία για τον ελληνικό τουρισμό στην Σκανδιναβία, όπου Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί επισκέπτες ψήφισαν και επιβράβευσαν τους αγαπημένους τους προορισμούς και καταλύματα ανά την Ελλάδα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν και προσμετρήθηκαν κατά το 50% της συνολικής βαθμολογίας με έγκυρες ψήφους 8.120 Σουηδοί, 2.500 Δανοί και 4.250 Νορβηγοί. Για το υπόλοιπο 50% της βαθμολογίας οι ψήφοι δόθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Τα αποτελέσματα των νικητήριων προορισμών και ξενοδοχείων όπως ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.greektravelawards.org/index.php/winners

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη, του ΣΕΤΕ, της FedHATTA, του ΞΕΕ και του ΠΟΞ.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να βραβευόμαστε ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός σε  μια τόσο μεγάλη, ποιοτική, αλλά και απαιτητική αγορά, όπως είναι οι χώρες της Σκανδιναβίας, οι οποίες έχουν το χαρακτηριστικό ότι διαθέτουν επαναλαμβανόμενους τουρίστες. Εάν δηλαδή μείνουν ευχαριστημένοι από τον προορισμό, ταξιδεύουν εκεί κάθε έτος. Στοχεύουμε σε αυτές τις χώρες με στρατηγικό στόχο την ποιοτική ανακατανομή των επισκεπτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε οι τουριστικές ροές προς την περιοχή μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και οι τοπικές κοινωνίες να έχουν μεγαλύτερα οφέλη. Σκοπεύουμε να εντείνουμε τις ενέργειες τουριστικής προβολής προς τις χώρες αυτές και με άλλες δράσεις, όπως η φιλοξενία επαγγελματιών (fam trips) και η διοργάνωση στοχευμένων workshops», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.