Skip to main content

Η «Σοφία» εμπόδισε επτά αεροπλάνα να προσγειωθούν στο «Μακεδονία»

Πέντε πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ανακατευθύνθηκαν σε Καβάλα και Αθήνα - Δύο ακυρώσεις και μέτρα για αύριο

Σημαντικά προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Σοφία» από τη Θεσσαλονίκη. Παρότι, έως νωρίς το μεσημέρι σήμερα δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα, η χαμηλή νέφωση εμπόδισε αρκετά αεροπλάνα να προσεγγίσουν τον αερολιμένα.

Συγκεκριμένα, μετά τις 10:30 συνολικά επτά πτήσεις δεν έφτασαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη: πέντε άλλαξαν προορισμό(οι τέσσερις προσγειώθηκαν στην Καβάλα και η μία επέστρεψε στην Αθήνα), ενώ δύο δεν απογειώθηκαν ποτέ. Ο λόγος για την πτήση της Ryan Air από το Μπάντεν Μπάντεν και της Qatar Airways από τη Ντόχα, που ακυρώθηκαν.

Στην Καβάλα, προσγειώθηκαν οι πτήσεις Αμβούργο - Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Ντύσελντορφ - Θεσσαλονίκη και από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην Αθήνα προσγειώθηκε η πτήση από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη,

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η χαμηλή νέφωση αναμένεται να συνεχιστεί στην περιοχή του αεροδρομίου έως και το βράδυ. Για τον λόγο αυτό, όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν μέσα στις επόμενες ώρες μπορούν να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία που πρόκειται να πετάξουν για Θεσσαλονίκη προκειμένου να πληροφορηθούν για τυχόν καθυστερήσεις.

Για αύριο η πρόγνωση προβλέπει πυκνή κατά περιόδους χιονόπτωση και ολικό παγετό, γεγονός που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει νέα, ίσως και μεγαλύτερα, προβλήματα.

Ωστόσο, όπως είπε στη Voria.gr o Γιάννης Παπάζογλου, PR Manager της Fraport Greece, ήδη βρίσκεται σε ετοιμότητα ομάδα αποχιονισμού, που, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα καθαρίσει τους τροχόδρομους. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, ο αερολιμένας έχει προμηθευτεί από πέρυσι ειδικά μηχανήματα αποχιονισμού, αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά αποχιονισμού.