Skip to main content

Το παιχνίδι εντυπώσεων στην Ευρωβουλή με τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πριν υποβληθούν οι προτάσεις, εάν επιδιώκεται όντως η υπερψήφιση, προηγούνται διαβουλεύσεις ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός θετικών ψήφων

Σε μια συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν μόνο 7 από τους 27 συνολικά Ελλαδίτες και Κύπριους ευρωβουλευτές, καταψηφίστηκε πρόταση του ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Συγκεντρωτικά, 79 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 199 κατά, ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές.

Οι προτάσεις υποβάλλονται είτε για λόγους ουσίας, είτε για λόγους εντυπώσεων, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Πριν υποβληθούν, εάν επιδιώκεται όντως η υπερψήφιση, προηγούνται διαβουλεύσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός θετικών ψήφων. Αλλιώς δεν υποβάλλονται, επειδή φέρουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως το παραπάνω. Οι Τούρκοι φυσικά θα το εκμεταλλευθούν.

Αποτελέσματα του ευρέως προπαγανδιζόμενου πολυπολιτισμού… «Μη νοιάζεστε για την Notre Dame, όταν καίγεται τζαμί κανείς δεν δίνει σημασία…», είπε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου.. Έγινε παρανάλωμα του πυρός ο καθεδρικός ναός Παναγία των Παρισίων, για τον οποίο αντέδρασαν οι παγκόσμιοι και οι τοπικοί ηγέτες. Όμως…

Οι αντιδράσεις αυτές φαίνεται να ενόχλησαν τον πρόεδρο της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου στην Πρίζρεν, Μπεσίμ Μπερίσα. Σε ανάρτηση στο Facebook, ο Μπεσίμ Μπερίσα έγραψε ότι για τον καθεδρικό ναό των Παρισίων όλοι προσποιούνται και φέρονται αναστατωμένοι, ενώ κανείς δεν αντέδρασε όταν κάηκαν τζαμιά.

Προετοιμάζεται Κοινή Επιτροπή Ελλήνων και Σκοπιανών με σκοπό την προώθηση της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού τους προικίσαμε με το όνομά μας, τώρα τους υιοθετούμε κιόλας; Ότι εξακολουθούν να αναφέρονται ως Μακεδόνες, πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό;

Ο πολυπολιτισμός άρχισε να ενοχλεί και τους Σουηδούς. Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν, μιας από τις λίγες χώρες που έχουν δεχτεί αρκετούς μετανάστες και έχει εκκινήσει διαδικασίες αφομοίωσής τους, απειλεί τώρα με κυρώσεις όσους αρνούνται να μοιραστούν το βάρος του μεταναστευτικού.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν είναι έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες της ΕΕ που αντιτίθενται στην υποδοχή προσφύγων, όπως η Ουγγαρία. Η μόνη χώρα που δεν διαμαρτύρεται είναι η Ελλάδα.

Οι Αλβανοί, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίδραση από την Δύση, προχωρούν ανεμπόδιστοι στην υλοποίηση της Μεγάλης Αλβανίας. Κάθε μέρα, και κάποιο σχέδιο εμφανίζεται. Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Κοσούμι, προτείνει  οι τέσσερις "μικρές χώρες των Βαλκανίων" - η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η "Βόρεια Μακεδονία" και το Μαυροβούνιο-, να σχηματίσουν μια "σύγχρονη συνομοσπονδία", με βάση την κοινή διπλωματία και στρατό, το εμπόριο και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και αγαθών.

Η Συνομοσπονδία θα έχει περίπου 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων τα 5,5 εκατομμύρια ή το 67% θα είναι Αλβανοί, ενώ οι Σλάβοι θα είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια και η συμμετοχή τους στην Συνομοσπονδία θα είναι με λιγότερο από 18% και θα αποτελούν μειονότητα. Θα ήταν ένα μεγαλύτερο αλβανικό κράτος, μεγαλύτερο από το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία, είπε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα στην Τουρκία, με τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έκανε μια γρήγορη περιοδεία μιας ημέρας στην Άγκυρα, και συναντήθηκε με παλιά και νέα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti). Μίλησε με γνωστά ονόματα και δημοσιογραφικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με τουλάχιστον 50 βουλευτές θα δημιουργήσει ένα νέο κόμμα.