Skip to main content

Η... θεωρία περί στήριξης της Ελλάδας στην Κύπρο για την ΑΟΖ

Η αναθεώρηση του Συντάγματος στα Σκόπια, η... πολεμική διδασκαλία των ψευτοϊμάμηδων στην Θράκη και το εκπαιδευτικό σύστημα Hjalli στην Ισλανδία.

Δήλωσε ο Α. Τσίπρας: «Στηρίζουμε την Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας». Για σταθείτε, ω ρε παλικάρια… Πώς την εννοείτε την στήριξη. Θα στείλουμε τον αρχιστράτηγο Καμμένο να κατατροπώσει τους Τούρκους, όπως όταν έριχνε στεφάνι στα Ίμια από κάποια μίλια μακριά; Ή θα αρκεστούμε σε ένα τηλεγράφημα του τύπου «σας συμπαραστεκόμαστε από τα καφέ-μπαρ της πλατείας Κολωνακίου»;

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικών Θεμάτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία παρουσιάστηκαν τα περισσότερα μέλη και βουλευτές του VMRO. Η πρόταση για συζήτηση εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπέρ και 7 κατά. Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο μπορεί να διαρκέσει ως και 10 εργάσιμες ημέρες.

Αυτοί οι μακεδονίζοντες στα Σκόπια, φαίνεται πως αντί να εμπνέονται από τον Μ. Αλέξανδρο, τους καθοδηγεί ο Βουκεφάλας. Η καθηγήτρια Τάνια Καρακαμίσεβα αναρωτιέται «ποιος είναι ο λόγος και είναι τόσο φοβισμένοι οι Έλληνες και άρχισαν να ουρλιάζουν και να κατακρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναρωτήθηκε εάν (οι Έλληνες που κατακρίνουν τη Συμφωνία) είναι εξ αιτίας αυτών που έγραψε στο Facebook ο Τοντόρ Πετρόφ, ότι η «Μακεδονία» απαιτεί  από την Ελλάδα, αποζημιώσεις ύψους 3.000 δισεκατομμυρίων ευρώ (3.000 милијарди евра) για την Κατοχή του τμήματος της «Μακεδονίας του Αιγαίου» και τη γενοκτονία κατά του «μακεδονικού» λαού, καθώς και  για την εκμετάλλευση των φυσικών και αρχαιολογικών θησαυρών από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε τι διδάσκουν οι ψευτοϊμάμηδες στην Θράκη, στα παιδιά του Δημοτικού. Ποίημα μικρού μαθητή σε τουρκογιορτή: «Εμείς μετέχουμε στον πόλεμο για να ρυθμίσουμε τον κόσμο / Με κραυγές του Αλλάχ επιτιθέμεθα στον εχθρό / Αν εμείς ξεχειλίσουμε, ούτε σταματάμε, ούτε μπορούν να μας κρατήσουν / Αγώνας μας είναι ο αγώνας του Ισλάμ λέει ο Ερτουγρούλ Γκαζί [ο Γκαζί είναι ένας από τους σουλτάνους-ιδρυτές της Οθωμανικής δυναστείας όταν αυτή επεκτάθηκε στην Μικρά Ασία]

Υπάρχει μια ακροδεξιά οργάνωση Σκοπιανών που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Λύκοι της Νύχτας», είναι μηχανόβιοι και αδιάλλακτοι για το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου, ενώ υπερασπίζονται με φανατισμό την πολιτική του Γκρουέφσκι.

Σύμφωνα με έναν, εκ των ηγετών της σκοπιανής οργάνωσης, «είναι μια πατριωτική οργάνωση και δεν θα σταθεί ποτέ δίπλα με αποδεδειγμένους εχθρούς της χώρας, για οποιοδήποτε σκοπό. Ποτέ με εκείνους που δεν θέλουν το όνομα της «Μακεδονίας» μας, που δεν θέλουν να ονομαζόμαστε «Μακεδόνες», οι οποίοι αντί για «Μακεδονία» λένε ΠΓΔΜ και αποκαλούν τη χώρα μας Σκόπια».

Περίπου το 8% των νηπιαγωγείων της Ισλανδίας έχουν υιοθετήσει το εκπαιδευτικό σύστημα Hjalli, το οποίο έχει σαν στόχο να αντιπαλέψει τα έμφυλα στερεότυπα που επιβάλλουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και ρόλους στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ανάλογα με το φύλο του.

Τα αγόρια να παίζουν πολύ πιο ήρεμα παιχνίδια σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν την… ενσυναίσθησή τους. Στις δραστηριότητές τους, τα αγόρια καλούνται να υποκριθούν ότι προσέχουν μωρά-κούκλες, βάφουν τα νύχια τους, φτιάχνουν το ένα τα μαλλιά του άλλου και κάνουν μασάζ.